Fem timer VM-håndball har ikke slitt ut Kari Mette

Spiller mest.

PARIS (Dagbladet.no): Kari Mette Johansen er den norske spilleren som har vært klart mest på banen så langt i mesterskapet. Larvik-vingen har spilt fem timer, nitten minutter og trettifire sekunder VM-håndball.

Men, sliten? Å nei.

- Jeg er egentlig ikke det. Vi er jo vant til å trene to timer hver dag, så dette skal kroppen tåle, sier hun til Dagbladet.no.

Spilte mest i EM også

Kari Mette spilte også mest i VM i fjor. Da var hun på banen i nesten seks og en halv av åtte mulige timer.

- Mener du treningene i LHK er lite tøffe som VM-kamper?

- Nei, de er jo ikke det. Men vi er trent til å tåle dette. Vi har dessuten noen fridager innimellom, så da får jeg ladet opp batteriene, sier 28-åringen.

Gro Hammerseng - som egentlig skulle brukes litt forsiktig denne gangen, klok av skade - har spilt nest mest for Norge. Playmakeren har spilt nesten fire timer og et kvarter.

IKKE SLITEN: Kari Mette Johansen har spilt over fem timer med håndball etter ankomst Frankrike, men er slettes ikke sliten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.no
IKKE SLITEN: Kari Mette Johansen har spilt over fem timer med håndball etter ankomst Frankrike, men er slettes ikke sliten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.no Vis mer

- Jeg synes jeg har fått hvile mye og så har vi jo kampfrie dager et par ganger i uke her nede, sier Hammerseng til Dagbladet.no.

Spiller for 14 000

Men ingen av de norske jentene er i nærheten av dem som har spilt aller mest i VM. Blant de åtte lagene som torsdag kveld spiller kvartfinalene er det den ungarske målvakten Katalin Palinger som har stått mest på banen.

Hun har spil seks timer, elleve minutter og førtiåtte sekunder.

Onsdag kveld trente jentene i gigantiske Palais Omnisports, rett ved Seinen i den franske hovedstaden. De stupbratte tribunene stikker helt opp til taket og det er plass til 14 000 tilskuere her.

- Jeg har aldri spilt for så mange før, det blir en kjempeopplevelse. Det skal ikke mangle på tenningen da, sier Hammerseng.

Klokka 18 torsdag kveld løper jentene ut til kvartfinalen mot Sør-Korea.

Da er det vinn eller forsvinn.

Fem timer VM-håndball har ikke slitt ut Kari Mette
<B>MORO:</B> De har et tøft program, men håndballjentene ser ut til å holde humøret oppe.
<B>TOMME TRIBUNER:</B> Men Gro Hammerseng gleder seg til over 14 000 fyller setene i den franske hovedstaden.