Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Femårsplanen ender med at vi er blitt en uinteressant middelhavsfarer

Klanen mener det er riktig å skille lag med Andresen.

FERDIG: Martin Andresen gir seg som manager i Vålerenga etter sesongen. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
FERDIG: Martin Andresen gir seg som manager i Vålerenga etter sesongen. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Martin Andresen og Vålerenga har bestemt seg for å gå hvert til sitt etter denne sesongen.

Fem år etter oppstarten av «Prosjekt Martin» i Vallhall, ble det satt punktum samme sted da den avtroppende VIF-manageren og styreleder Åge Petter Christiansen meddelte beslutningen på en pressekonferanse etter at VG Nett hadde sluppet nyheten om at Andresen var ferdig i klubben mandag ettermiddag.

Den offisielle forklaringen var at partene ikke klarte å bli enige om veien videre for osloklubben, som har hatt en ny, skuffende sesong med tidlig cup-exit mot førstedivisjonslaget Sandefjord og en anonym serietilværelse i skyggen av medaljekampen.

Andresen er den av tippeligatrenerne som har sittet lengst i sjefsjobben, og kom fra Brann før jul i 2007 med en femårsplan i bagasjen. For klubbens flaggskip - A-laget - endte det i havari.

- Dette var ikke uventet. En langsiktig 5-årsplan ender med at vi er blitt en uinteressant middelhavsfarer. Da er dette et riktig og naturlig grep. Femårsplanen gikk rett og slett i dass, sier talsmann Christian Kjellsen i Klanen i en pressemelding.

Ikke bra nok Det kom fram at klubben, delvis på Andresens initiativ, allerede hadde vært i samtaler med en kandidat til jobben, som sa nei. Etter det Dagbladet erfarer, skal dette ha vært avtroppende Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo, som flytter hjem til Moss ved sesongslutt.

Klanstalsmannen håper at klubben tenker godt igjennom når de nå skal stake ut kursen videre.

- Jeg ser nå frem til en skikkelig evaluering når sesongen er over. Hva har vi lært av dette? Den sportslige ledelsen, hovedstyret og aksjeselskapet har et felles ansvar for gode, stabile resultater. Vi har på noen år gått fra å være en seriemester med 15000 på tribunen, til en klubb som trekker 3000 på kampene. Det holder ikke, konkluderer han.

Han mener at det positive med femårsplanen først og fremst er at man faktisk har hatt en plan.

- Man har da ihvertfall hatt baller til å satse på prosjektet, og stått last og brast med det. Vi liker at det tenkes langsiktig, men forventer også endring når resultatene uteblir, sier Kjellsen.

Godt fundament Samtidig berømmer VIF-supporteren Andresen for det gode han har gjort for klubben. Særlig barne-, ungdoms- og juniorfotballen har vært et satsingsområde som har båret frukter, og som gjør at det tross alt ses ganske lyst på framtida oppe på Valle.

- Han skal ha ros for å sette fokus på rekrutteringen. Vi ser at det er laget et godt fundament for åra fremover, og det setter vi som har tenkt å fortsette å leve med Vålerenga inn i evigheten pris på, sier Kjellsen.