Femdobbelt norsk på sprinten

Børre Næss var aller best i Lahtis.

Børre Næss hadde dagen og løypa passet perfekt. Derfor tok Efteløt-løperen sin første verdenscuptriumf med seier på den klassiske sprinten lørdag.

- Jeg hadde en utrolig god følelse da jeg våknet. Jeg hadde utrolig bra ski både i prologen og i finalene. Denne seieren har jeg ventet ganske lenge på, sa Børre Næss til NTB.

Den klassiske sprintløypa i den finske skimetropolen er ny for året, men fortsatt er den veldig flat inne på skistadion. Det passet stakeren Næss aller best. - Det var en bra løype som passet meg veldig bra, sa 23-åringen smilende.

Femte norske
Næss ble den femte norske verdenscupvinneren i sprint denne sesongen. Det viser hvor dominerende nordmennene har vært. Det er det vel kanskje bare VM hvor dominansen ikke har vært like stor.

Tor Arne Hetland, Jens Arne Svartedal, Johan Kjølstad og Eldar Rønning har alle vunnet sprintrenn denne sesongen.

Lørdag opplevde et ganske stort finsk publikum at hele seks nordmenn med Børre Næss i spissen var de beste etter prologen. Etter at kvartfinalene var unnagjort var seks av åtte semifinalister norske. I A-finalen var det fire norske navn.

Næss vant et rivende spurtoppgjør med Tor Arne Hetland, mens Eldar Rønning endte på tredjeplass. Jens Arne Svartedal måtte nøye seg med fjerdeplassen.

Fantastisk

NORSK TOTALDOMINANS: Børre Næss jubler for sprintseieren i verdenscupen i Lahtis foran lagkameratene Jens Arne Svartedal, Tor Arne Hetland (liggende) og Eidar Rønning (til høyre). FOTO: SCANPIX
NORSK TOTALDOMINANS: Børre Næss jubler for sprintseieren i verdenscupen i Lahtis foran lagkameratene Jens Arne Svartedal, Tor Arne Hetland (liggende) og Eidar Rønning (til høyre). FOTO: SCANPIX Vis mer

- Du kan vel kalle det en liten revansje fra VM. Den gang var Rotsjev best og det har vi lagt bak oss. Grunnen til at vi er så dominerende er vel at vi har seks mann som har hatt dagen samtidig. Det er bare helt fantastisk, slo sprintlandslagets trener, Ulf Morten Aune, fast.

Sprinteren Næss forlot Lahtis lørdag ettermiddag. Onsdag er det nye muligheter for de norske løperne. Da er det klassisk sprint i Drammen sentrum. En løype hvor Jens Arne Svartedal har dominerte tidligere.

- Det blir nesten hjemmebane for meg, sa Lahtis-triumfatoren Næss som kommer fra Skollenborg ved Kongsberg.

Med en slik norsk dominans bør det som vanlig trekke store publikumsmengder til Drammen onsdag.

(®NTB)