Femmila reddet alt for Petter Northug

Er han din favoritt til Folkets idrettspris?

UTSLITT OG GLAD: Petter Northug har stupt i bakken som OL-mester på femmila. Lagkompis Odd-Bjørn Hjelmeseth er raskt framme og gratulerer lagkameraten. Foto:  Arnt E. Folvik, Dagbladet
UTSLITT OG GLAD: Petter Northug har stupt i bakken som OL-mester på femmila. Lagkompis Odd-Bjørn Hjelmeseth er raskt framme og gratulerer lagkameraten. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stem på din favoritt til Folkets idrettspris nederst i artikkelen

(Dagbladet): To OL-løp på rappen på ski som det fortsatt - snart et år etterpå - strides om hvem som hadde skylda for at ikke var i nærheten av gode nok, førte til en merkelig start på Northugs olympiske karriere i Whistler.

Petter selv visste nemlig at han var mer enn god nok. Han ville vinne denne tremila.

Han ble nummer 41. På ski som ikke virket på canadisk snø.

Da oppfølgeren - 30 km med skibytte - også ble ødelagt i form av en brukket stav, gikk det i svart. Olm i øynene og taus som østersen brøytet han seg vei gjennom pressesonen, og murte seg inn på rommet sitt. Der fikk bare de aller nærmeste adgang.

- Det var tunge dager, sa trener Morten Djupvik seinere.

Endelig gull Petter Northug var OLs største favoritt. På forhånd ble det ikke spekulert i om han kunne vinne eller ikke, men om hvor mange gull han ville ta. Nå var de to beste øvelsene hans kjørt. Petter sto der med en 41. og en 11. plass.

Så snudde det.

Northug vant sprintstafetten sammen med Øystein Pettersen. På selve stafetten gikk litt skeis igjen da Odd-Bjørn Hjelmeset fikk den berømmelige isen i rubben. Bronse på sprinten var heller ikke full uttelling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer