Femte beste tid for barte-Aksel

- En helt grei gjennomkjøring, sier treneren.

FART MED BART: Aksel Lund Svindal kjørte inn til femte beste tid på utfortrening i Lake Louise i Canada i dag.  Foto: Frank Gunn, AP/Scanpix
FART MED BART: Aksel Lund Svindal kjørte inn til femte beste tid på utfortrening i Lake Louise i Canada i dag. Foto: Frank Gunn, AP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal noterte femte beste tid på dagens utfortrening i Lake Louise i Canada.

Ikke like sterkt som førsteplassen på onsdag, altså men trener Håvard Tjørhom er fornøyd.

- Det var en helt grei gjennomkjøring, sier han til Dagbladet.

Gårsdagens trening ble avlyst på grunn av bitende kulde og skumle kastevinder. Også i dag var forholdene utfordrende.

- Det var et hardt underlag på grunn av lite snø. Arrangøren hadde vannet mye. I tillegg kom det litt nysnø. Derfor var det vekslende forhold. Det var en helt grei gjennomkjøring av Aksel, sier Tjørhom.

Verdenscuprennet kjøres i morgen kveld norsk tid.

Veldedighets-bart Der vil det også vise seg om den elegante mustasjen til Aksel vil gi positivt utslag for farta i løypa. Han forteller på bloggen sin at den har fått godt med oppmerksomhet.

- NRK landet akkurat i Canada. Ikke sikker på om det skyldes barten eller den raske treningen, skriver Aksel.

Barten er grodd fram i anledning «Movember», en veldedig aksjon som skal rette søkelys på og skaffe midler til forskning på menns helse. Navnet kommer av «moustache» (bart) og «november», og aksjonen består altså i å la barten gro i november hvert år.

Påfunnet stammer fra Australia i 1999, ifølge Wikipedia.

Jansrud sto over Sølvvinneren i storslalåm fra OL i Vancouver, Kjetil Jansrud stilte ikke til start på dagens trening dag:

- Han fikk vondt i ryggen under slalåmtrening i går. Derfor sto han over i dag. Men det er ikke noe dramatikk i det. Han kjører sannsynligvis i morgen, sier Tjørhom.