Femtedivisjonslag med cupsensasjon i Frankrike

Lille Chambery slo ut Brest.

GLADE AMATØRER: Lille Chambery ble for sterke for førstedivisjonslaget Brest i straffesparkkonkurranse i cupen.Foto: SCANPIX/AFP/ JEAN-PIERRE CLATOT
GLADE AMATØRER: Lille Chambery ble for sterke for førstedivisjonslaget Brest i straffesparkkonkurranse i cupen.Foto: SCANPIX/AFP/ JEAN-PIERRE CLATOTVis mer

Chambery, som spiller på femte nivå i fransk fotball, sørget for en ny cupsensasjon lørdag ved å slå ut Brest. Bordeaux gikk også på en flau smell.

Chambery har vært det store askeladdlaget i den franske cupen denne sesongen. 5.-divisjonslaget slo ut Monaco på straffer i forrige runde, og lørdag sikret laget seg plass i åttedelsfinalen på bekostning av Brest etter nok en seier på straffer. Brest ligger på niendeplass i 1. divisjon.

Etter 90 målløse minutter så Brest ut til å avgjøre i ekstraomgangene da Bruno Grougi gjorde 1-0, men tre minutter før slutt sørget innbytter Malik Faye for 1-1. I straffesparkkonkurransen var Chambery best og vant 4-3.

Bordeaux tabbet seg også ut. Borte mot 2.-divisjonslaget Angers gikk seriemesteren fra 2009 på et overraskende 0-1-tap. Sebastien Renouard scoret seiersmålet.

Dermed er tolv lag fra 1. divisjon allerede slått ut av cupen.

4.-divisjonslaget Drancy henger også med etter 1-0-seier over Boulogne, som spiller på nest øverste nivå.

(NTB)