Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cupen:

Femtenivå-laget Lincoln sjokkerte Burnley: - Helt sinnssykt

Mållinjeteknologi sørget for at Lincoln slapp omkamp.

TOK SEG TIL KVARTFINALEN: Lincoln, her ved Jack Muldoon, Terry Hawkridge og Alan Power, kunne juble for avansement til FA-cupens kvartfinale etter seieren over Burnley. Foto: BPI/REX/Shutterstock
TOK SEG TIL KVARTFINALEN: Lincoln, her ved Jack Muldoon, Terry Hawkridge og Alan Power, kunne juble for avansement til FA-cupens kvartfinale etter seieren over Burnley. Foto: BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Lincoln, som spiller på femte nivå i England, sjokkerte hjemmesterke Burnley og avanserte til kvartfinalen i FA-cupen med 1-0-seier mot Premier League-laget.

De er det første non-league-laget til å nå kvartfinalen i FA-cupen på over 100 år, etter seieren på Turf Moor, lørdag.

Kampen gikk mot 0-0 og omkamp da Lincoln fikk en corner knappe minuttet før ordinær tid var omme.

Corneren ble slått mot bakre stolpe, hvor Luke Waterfall fikk hodet på ballen. Han headet den på tvers mot motsatt stolpe hvor lagkamerat Sean Raggett ventet. Han vant duellen og headet mot mål. Burnley-keeper Tom Heaton fikk stoppet forsøket, men mållinjeteknologien viste at ballen var over streken.

Vertene kastet alt de hadde i angrep på overtid, men maktet ikke å sette inn utligningen som ville berget omkamp. Dermed var cupbomben et faktum.

Det betyr at Lincoln nå skal spille kvartfinale i FA-cupen.

– Vi sa at dette var en én-til-hundre-sjanse og heldigvis fikk vi muligheten til å ta den sjansen, sa Lincoln-manager Danny Cowley etter kampen.

Også målscorer Raggett var nærmest målløs etter sjokkseieren.

– Jeg er tom for ord. Det er helt sinnssykt. Et non-league-lag i kvartfinalen, i moderne fotball. Det er jo ikke til å tro!

Det er ikke første gang Lincoln overrasker i FA-cupen. I forrige runde slo laget mesterskapsserielaget Brighton 3-1.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling