Femteplass for Amalie Iuel i U23-EM

Tre hunderdeler unna rekord.

FEMTEPLASS: Amalie Hammild Iuel manglet tre hundredeler på å tangere den norske rekorden til Hilde Fredriksen og løp inn til 56,36 i U23-EM i friidrett søndag. Foto: Thor-Erik Thoresen
FEMTEPLASS: Amalie Hammild Iuel manglet tre hundredeler på å tangere den norske rekorden til Hilde Fredriksen og løp inn til 56,36 i U23-EM i friidrett søndag. Foto: Thor-Erik Thoresen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amalie Hammild Iuel manglet tre hundredeler på å tangere den norske rekorden til Hilde Fredriksen og løp inn til 56,36 i U23-EM i friidrett søndag.

Hun hadde den nest beste tiden i kvalifiseringen, men selv om hun løp raskere i finalen enn i forsøket, ble plasseringen svakere. Hun satte ny aldersrekord på langhekken, men det var mager trøst, for etter den fine innsatsen i kvalifiseringen, var det medalje hun var på jakt etter.

- Jeg holdt ikke helt inn, men ga kanskje litt for mye i åpningen og brukte for mye krefter på det, sa Amalie Iuel til friidrett.no etter finalen.

- Jeg er ikke fornøyd, men det hadde kanskje litt å si at jeg hadde tre harde løp i beina før denne finalen. Det har jeg aldri vært med på tidligere, la hun til. Hun fortalte også at hun følte seg litt ekstra anspent før finalen. Hun merket nervene før start.

Gullet gikk til svenske Elise Malmberg. Hun satte personlig rekord og løp inn til 55,88. Danske Stina Troest, som var best i lørdagens kvalifiseringen, tok annenplassen og ble slått med 13 hundredeler, mens bronsen gikk til franske Aurelie Chaboudez med 56,04. Også britiske Shona Richards snek seg foran Amalie Iuel med 56,05.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer