FEMTEPLASS: Amalie Hammild Iuel manglet tre hundredeler på å tangere den norske rekorden til Hilde Fredriksen og løp inn til 56,36 i U23-EM i friidrett søndag. Foto: Thor-Erik Thoresen
FEMTEPLASS: Amalie Hammild Iuel manglet tre hundredeler på å tangere den norske rekorden til Hilde Fredriksen og løp inn til 56,36 i U23-EM i friidrett søndag. Foto: Thor-Erik ThoresenVis mer

Femteplass for Amalie Iuel i U23-EM

Tre hunderdeler unna rekord.

Amalie Hammild Iuel manglet tre hundredeler på å tangere den norske rekorden til Hilde Fredriksen og løp inn til 56,36 i U23-EM i friidrett søndag.

Hun hadde den nest beste tiden i kvalifiseringen, men selv om hun løp raskere i finalen enn i forsøket, ble plasseringen svakere. Hun satte ny aldersrekord på langhekken, men det var mager trøst, for etter den fine innsatsen i kvalifiseringen, var det medalje hun var på jakt etter.

- Jeg holdt ikke helt inn, men ga kanskje litt for mye i åpningen og brukte for mye krefter på det, sa Amalie Iuel til friidrett.no etter finalen.

- Jeg er ikke fornøyd, men det hadde kanskje litt å si at jeg hadde tre harde løp i beina før denne finalen. Det har jeg aldri vært med på tidligere, la hun til. Hun fortalte også at hun følte seg litt ekstra anspent før finalen. Hun merket nervene før start.

Gullet gikk til svenske Elise Malmberg. Hun satte personlig rekord og løp inn til 55,88. Danske Stina Troest, som var best i lørdagens kvalifiseringen, tok annenplassen og ble slått med 13 hundredeler, mens bronsen gikk til franske Aurelie Chaboudez med 56,04. Også britiske Shona Richards snek seg foran Amalie Iuel med 56,05.

Amalie Hammild Iuel kommer opprinnelig fra Danmark, men har nylig blitt norsk statsborger og kan derfor representere Norge i mesterskap. Hennes store mål er å slette Hilde Fredriksens gamle rekord på 400 meter hekk fra 1983. Den lyder på 56,33 og er overmoden for å bli plukket.

(NTB)