Femteplass for Verås Larsen og Norenberg i VM-finalen

- Klart vi er skuffet.

SKUFFET: Eirik Verås Larsen (foran) og Jacob Norenberg hadde ambisjoner om medalje, men endte på en skuffende femteplass.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
SKUFFET: Eirik Verås Larsen (foran) og Jacob Norenberg hadde ambisjoner om medalje, men endte på en skuffende femteplass.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer

Eirik Verås Larsen og Jacob Norenberg måtte ta til takke med femteplass i K2 1000-meteren under padle-VM i Canada. Spanske Emilo Merchan og Diego Cosgaya vant.

Verås Larsen og Norenberg havnet bakpå tidlig og var nesten en båtlengde bak spanjolene etter kort tid. Ved tredje mellomtid var den norske båten langt bak, men med en siste kraftanstrengelse ble iallfall femteplassen sikret.

- Hva skal man si om dette... Målsettingen var medalje, så det er klart vi er skuffet, sa landslagssjef Tom Selvik til NTB.

De norske padlet inn til tiden 3.17,725. Spanjolene Merchan og Cosgaya var det fint lite å gjøre noe med. De fosset inn til gull med tiden 3.14,610, foran australske David Smith/Luke Morrison på sølvplass og cubanske Reinier Torres/Carlos Montalvo på bronseplass.

- Det Eirik og Jacob sier er at de ikke klarte å finne hverandre helt under løpet. De klarte ikke å få opp presset så de kunne akselererte, sa Selvik.

VM ble dermed en liten skuffelse for Verås Larsen og Norenberg, for etter flotte prestasjoner så langt i mesterskapet levde medaljehåpet for fullt. De to får en ny sjanse søndag, i B-finalen på 500-meteren.

(NTB)