Femteplass gir Andresen selvtillit

Godt resultat i fellestarten.

Frode Andresen gikk inn til en viktig 5.-plass i fellesstarten i verdenscupen i skiskyting søndag. Det gir selvtillit før VM.

Med bare to strafferunder gikk Andresen i mål 58 sekunder bak vinneren, Christoph Sumann fra Østerrike. Han var klart best av nordmennene i den tøffe testen.

- Ingen tvil om at det var veldig viktig for Frode Andresen å få til et så bra løp før VM. Han fikk til skytingen sin også denne gangen. Det er vel det jeg er mest fornøyd med, for tidligere i år har han ikke fått det til å klaffe på standplass i viktige renn, sa assisterende landslagstrener Joar Himle til NTB søndag.

Stian Eckhoff ble nest beste nordmann på tiendeplass etter å ha bommet på det siste skuddet på hver av ståendeskytingene, mens Halvard Hanevold på 13.-plass pådro seg to bommer på annen liggende.- Det virket som om Hanevold feilberegnet vinden litt akkurat da, for uten de to bommene ville han endt mye høyere opp på resultatlisten, mente Himle.

Brukbart

- Jeg synes det løperne våre presterte på fellesstarten i Pokljuka var brukbart. Det er ingen tvil om at dette er stigning, sa landslagstrener Kjell Ove Oftedal til NTB. Han var selv ikke til stede søndag.

Også Joar Himle var brukbart fornøyd med prestasjonene, selv om ingen av de norske løperne kjempet helt i toppen. Frode Andresen var likevel ikke mer enn 8,7 sekunder fra en plass på seierspallen.

Sumann var i en klasse for seg med feilfri skyting og en klar seier. Han var «bare» 15 sekunder foran Alexander Wolf, men det var fordi han brukte oppløpet inne på stadion til å samle østerrikske flagg.Ole Einar Bjørndalen var ikke med i Pokljuka og mistet søndag ledelsen i verdenscupen til tyskeren Michael Greis. Også kometen Emil Hegle Svendsen valgte å stå over for å starte forberedelsene til VM.

I FORM: Frode Andresen begynner å vise tegn til at VM-formen er i anmarsj. I dag ble han nummer fem. Foto: PRIMOZ LOVRIC/SCANPIX
I FORM: Frode Andresen begynner å vise tegn til at VM-formen er i anmarsj. I dag ble han nummer fem. Foto: PRIMOZ LOVRIC/SCANPIX Vis mer

Bra debut

Tora Berger ble best av de norske jentene i Linda Grubbens fravær. Hun gikk inn til 14.-plass etter å ha kommet bakpå i liggendeskytingen.

Liv Kjersti Eikeland gikk sitt aller første fellesstartrenn i verdenscupen. Det endte med 15.-plass etter bare to bom. Hun var 2.04,9 minutter bak den overraskende ukrainske vinneren Oksana Khvostenko i mål.

- Til å være debutløp for Eikeland synes jeg hun klarte seg bra. Hun har nok en del å gå på rent formmessig, akkurat som Tora Berger også er god for bedre resultater enn det hun fikk i denne fellesstarten, men alt i alt synes jeg innsatsen er rimelig bra, sa Roger Grubben som vikarierte som trener og lagleder for de norske jentene søndag.

Linda Grubben, den beste norske kvinnelige skiskytteren, trente i helgen i Dobbiaco.

- Linda var litt sliten etter harde konkurranser i Ruhpolding. Hun gikk tøffe løp der. Derfor valgte hun å trene denne helgen og samle overskudd, for det gjelder ikke å brenne alt kruttet før det går seg til i VM, sa trener og ektemann Roger Grubben til NTB etter verdenscuphelgen i Pokljuka.

(NTB)