Femteplass på Petter Solberg

Loeb overlegen på Korsika.

Sebastien Loeb vant som han ville i Rally Frankrike-Korsika. Petter Solberg ble nummer fem og storebror Henning nummer ni.

Petter Solberg snuste på fjerdeplass etter å ha vært tredje raskest på den nest siste fartsprøven. Da var det bare 3,9 sekund fram til Jari-Matti Latvala på plassen foran, men håpet om avansement ble knust på siste fartsprøve.

Latvala svarte på tiltale og økte marginen til 11,6 sekunder.

Loeb var overlegen på grusveiene på Korsika. Han vant ni av de 15 fartsprøvene som ble gjennomført og endte 23,7 sekunder foran VM-leder Marcus Grönholm.

Finnen resignerte i forhold til Loeb allerede lørdag og konsentrerte seg om å trygge annenplassen. Det greide han med god margin til Dani Sordo, og Grönholm leder fortsatt når tre VM-runder står igjen. Forspranget er imidlertid nede i fire poeng.

Loeb, som tok sin sjuende rundeseier for året, er ute etter sin fjerde VM-tittel på rad.

(NTB)

SNUSTE PÅ FJERDEPLASSEN: Men Petter Solberg måtte gi tapt for Jari-Matti Latvala, og ta til takke med femteplassen. Foto: AFP
SNUSTE PÅ FJERDEPLASSEN: Men Petter Solberg måtte gi tapt for Jari-Matti Latvala, og ta til takke med femteplassen. Foto: AFP Vis mer