BRATT UTFORBAKKE: Det har skjedd mye siden Fenerbahce kunne feire sitt 18. seriemesterskap i mai og fram til i dag. Nå klager den tyrkiske storklubben UEFA inn for CAS etter å ha blitt kastet ut av Champions League denne sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Osman Orsal
BRATT UTFORBAKKE: Det har skjedd mye siden Fenerbahce kunne feire sitt 18. seriemesterskap i mai og fram til i dag. Nå klager den tyrkiske storklubben UEFA inn for CAS etter å ha blitt kastet ut av Champions League denne sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Osman OrsalVis mer

Fenerbahce klager UEFA inn til CAS

Krever Champions League-plassen tilbake og 350 millioner i erstatning.

Fenerbahce anker utestengelsen fra Champions League til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Klubben klager inn både Det europeiske fotballforbundet (UEFA) og Det tyrkiske fotballforbundet etter at laget ble nektet spill i Champions League i høst på grunn av kampfiksingsskandalen i Tyrkia.

Fenerbahce krever 45 millioner euro i erstatning for tapte inntekter som følge av utestengelsen fra Champions League, og klubben vil også ha tilbake plassen i Champions League. Den tyrkiske storklubben venter at avgjørelsen til CAS vil være klar innen neste helg.

Over 30 spillere og ledere er arrestert i forbindelse med kampfiksingssaken i tyrkisk fotball. Seriestarten er utsatt til 9. september.

(NTB)