ARRESTERT: Fenerbahces president Aziz Yildirim (venstre), her sammen med Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan og Alex de Souza, er arrestert i forbindelse med opprullingen av en kampfiksingssak som ryster tyrkisk fotball.Foto: SCANPIX/EPA
ARRESTERT: Fenerbahces president Aziz Yildirim (venstre), her sammen med Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan og Alex de Souza, er arrestert i forbindelse med opprullingen av en kampfiksingssak som ryster tyrkisk fotball.Foto: SCANPIX/EPAVis mer

Fenerbahces president og 60 andre arrestert

Tyrkisk fotball rystes av kampfiksingsrykter.

Etterforskningen av angivelig kampfiksing i tyrkisk fotball når stadig nye høyder. Mandag var Fenerbahces styreformann en av 60 personer i arrest.

Politiet gjennomførte raid i 15 tyrkiske provinser søndag morgen. Der ble klubbanlegg gjennomsøkt og flere spillere arrestert som følger av at de skal ha kjennskap til påstandene om kampfiksing.

60 personer er så langt arrestert i saken. Blant dem er Fenerbahce-president Aziz Yildirim, klubbens visepresident og flere ledere i store klubber. Tyrkiske politikere ser med bekymrede øyne på situasjonen.

- Om bare fem prosent av påstandene er riktige, er det svært alvorlig for tyrkisk idrett. Jeg håper at alt dette vil resultere i en opprenskning, sier Huseyin Celik, nestleder i det regjerende partiet AK.

TV-kanaler i landet melder at Fenerbahce var involvert i to av kampene som etterforskes. Begge disse skal laget ha vunnet mot henholdsvis Eskisehirspor og Genclerbirligi.

Det tyrkiske fotballforbundet sier at det følger utviklingen i saken nøye. Nødvendige uttalelser vil komme når nøyaktig informasjon leveres fra politiet, opplyses det.

Dersom det blir åpnet rettssak mot noen av de involverte, kan det føre til fengselsstraffer. Nedrykk for de innblandede klubbene er en annen mulighet.

(NTB)