FORTSATT SERIEMESTER: Fenerbahçe er ikke fratatt seriemesterskapet i Tyrkia, men nektes deltagelse i Champions League etter beskyldninger om kampfiksing.Foto: SCANPIX/REUTERS/Murad Sezer
FORTSATT SERIEMESTER: Fenerbahçe er ikke fratatt seriemesterskapet i Tyrkia, men nektes deltagelse i Champions League etter beskyldninger om kampfiksing.Foto: SCANPIX/REUTERS/Murad SezerVis mer

Fenerbahçe kastes ut av Champions League

Nektes deltagelse etter beskyldninger om kampfiksing.

Tyrkias fotballforbund nekter Fenerbahçe deltakelse i årets mesterliga som følge av mistanker om kampfiksing.

Det var Det europeiske fotballforbundet (UEFA) som krevde at Fenerbahçe måtte overtales til å trekke seg fra Champions League eller nektes deltakelse. UEFA truet med sanksjoner mot Tyrkia om så ikke skjedde.

Ifølge Tyrkias fotballforbund nektet Fenerbahçe å trekke seg, og dermed innkalte forbundet til et ekstraordinært styremøte onsdag. Der ble det vedtatt å nekte storklubben Champions League-spill.

Tyrkisk fotball er rystet av anklager om utbredt kampfiksing, og UEFAs korrupsjonsjeger Pierre Cornu har denne uken vært i Istanbul for å diskutere situasjonen med tyrkiske fotballedere.

Flere enn 30 spillere og ledere er varetektsfengslet, blant dem Fenerbahçe-formann Aziz Yildirim og ledere i rivalen Besiktas. Det pågår etterforskning av 19 kamper som skal ha blitt manipulert.

Seriestart i tyrkisk eliteserie er utsatt en måned til september i påvente av at etterforskningen fullføres. Inntil videre beholder Fenerbahçe serietittelen fra forrige sesong.

Fotballforbundet planlegger en omlegging av seriesystemet, med innføring av et sluttspill hvor mesteren skal kåres.

Gruppespillet i Champions League trekkes torsdag, med Trabzonspor i potten i stedet for Fenerbahçe. Det betyr samtidig at Athletic Bilbao er klar for gruppespillet i Europa League. Returkampen mot Trabzonspor torsdag spilles ikke.

(NTB)