I RETTEN: Advokat Jose Baez til venstre, Aaron Hernandez i midten, under dobbeltdrapsrettssaken i februar i år. For fire dager siden ble Hernandez frikjent for dobbeltdrap. Natt til onsdag ble han funnet død i cellen sin. Foto: Chris Christo/The Boston Herald/ AP / NTB Scanpix
I RETTEN: Advokat Jose Baez til venstre, Aaron Hernandez i midten, under dobbeltdrapsrettssaken i februar i år. For fire dager siden ble Hernandez frikjent for dobbeltdrap. Natt til onsdag ble han funnet død i cellen sin. Foto: Chris Christo/The Boston Herald/ AP / NTB ScanpixVis mer

Aaron Hernandez

Fengselet sier NFL-stjerna tok sitt eget liv, familien og advokaten krever drapsetterforskning

- Det var ingenting som indikerte dette. 

(Dagbladet): Aaron Hernandez's trøblete liv endte i en celle i Souza-Baranowski-fengselet i Massachusetts natt til i dag.

Der skal han ifølge fengselet ha tatt sitt eget liv inne på cella, samtidig som han hadde blokkert celledøra fra innsida, skriver Boston Globe.

Men selvmordsforklaringen blir ikke godt mottatt av familien til den tidligere New England Patriots-stjerna.

Ifølge NBC krever Hernandez's advokat, Jose Baez, en full etterforskning av dødsfallet. Den anerkjente advokaten tror NFL-stjerna kan ha blitt drept av medfanger eller vakter i fengselet.

- Familien og det juridiske teamet er sjokkert og overrasket over å høre at Aaron er død, sier Baez i en pressemelding NBC gjengir fra The Boston Herald.

- Det var ingen samtaler eller korrespondanse med Aaron som indikerte at noe som dette var mulig. Aaron så fram mot en ny sjanse til å bevise sin uskyld. De som elsker og bryr seg om ham er knust, men er innstilt på å finne sannheten omkring dødsfallet. Vi ber myndighetene sette i gang en åpen og grundig etterforskning, fortsetter Baez.

Ingen grunn

Hovedgrunnen til at familien og Baez ikke tror på fengselets forklaring, er at Hernandez ble frikjent for dobbeltdrap for bare fire dager siden.

I tillegg til det, hevder Beaz altså at Hernandez var optimistisk med tanke på å få omgjort drapsdommen han allerede sonet livstid for.

Aaron Hernandez skal ikke ha lagt igjen noe avskjedsbrev eller andre ting som kunne forklart hvorfor han i så fall valgte å ta sitt eget liv akkurat nå.

- Det er ingen sjanse for at han tok sitt eget liv, skriver Hernandez manager, Brian Murphy, på twitter ifølge NBC.

Aaron Hernandez var et lysende talent som såkalt tight end i amerikansk fotball før han fikk sjansen i New England Patriots i 2010.

Til tross for et trøblete liv utenfor banen hadde unggutten suksess på den. Men til tross for millioninntekter og stjernestatus bråstoppet alt da han ble arrestert for drapet på Odin Lloyd i 2013.

Sonet livstid

Lloyd var kjæreste med søsteren til Hernandez' forlovede, og de skal ha blitt uenige da de to var ute sammen den i juni 2013. Tre dager senere ble Lloyd regelrett henrettet på et industriområde halvannen kilometer fra hjemmet til Hernandez, som da var superstjerne i New England Patriots.

Like etter han ble arrestert, ble Hernandez løst fra kontrakten med Patriots, som da var verdt rundt 240 millioner kroner.

Hernandez fikk livstid for drapet på Lloyd, men hevdet sin uskyld. Litt senere ble han i tillegg tiltalt for dobbeltdrapene han nå ble frikjent for.

Hernandez etterlater seg sin forlovede og en datter på fire år.