Fengselsfugl ble helt i gult

Eivind Eriksen ble nesten matchvinner med en kanonheading som sendte Glimt opp i 2-1 over Molde i kampen som til slutt endte 2-2. Nå forteller den gulkledde helten om sin fortid som bråkmaker, fyllekjører og fengselsfugl hjemme i Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg var en villbass, erkjenner Eivind. Men samboer Kine har holdt ham i ørene - og til sommeren blir det giftemål.

27-åringen fra Mehamn i Finnmark scoret et av sine vakreste mål da han stanget Glimt opp i 2-1 mot serietreer Molde i går.

Ni minutter før slutt ble han snytt for matchvinnerstatusen da dommeren - ytterst tvilsomt - godkjente Moldes utlikning til 2-2.

- Utrolig bittert. Rohnny (Westad, Glimts keeper - red.) holdt ballen i fast grep, og skulle hatt frispark. Men han «laget» jo sjansen sjøl, ved å hive ballen til en back som sto med ryggen til. Ikke bra, sier Eriksen - men rister skuffelsen av seg.

Flere saker

For den temperamentsfulle finnmarkingen teller det tross alt mindre at hodestøtet hans på Aspmyra kunne sendt Glimt opp på bronseplass.

Og mye mer at han har sluttet å levere hodestøtene sine på puben.

- Jeg var fæl til å slåss, forteller Eivind.

Han legger ikke skjul på at de alvorligste episodene - fra 1992 og 1993 - endte med at han satt innesperret i fengsel i 31 dager.

I tillegg endte flere forhold med bøter - eller de ble henlagt på grunn av bevisets stilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer