Boris Becker

Fengselsmareritt: - Reddet livet mitt

Boris Becker hevder han ble truet på livet i britisk fengsel.

LØSLATT: Tidligere tennisspiller Boris Becker avbildet på fei til retten. Foto: Adrian DENNIS / AFP
LØSLATT: Tidligere tennisspiller Boris Becker avbildet på fei til retten. Foto: Adrian DENNIS / AFP Vis mer
Publisert

I sitt første intervju siden han ble løslatt, åpner den tidligere tennisstjerna Boris Becker (55) opp om tida bak murene.

- Du er ingen i fengsel. Du er et nummer. Mitt var A2923EV. Og de bryr seg ikke en dritt om hvem du er, sier han i intervjuet som er gjengitt i en rekke medier.

Truet på livet

Becker sonet åtte måneder i fengsel i England for å ha skjult eiendeler under en konkurs-prosess mot ham.

Under intervjuet forteller Becker også om frykten for å måtte å dele celle med «voldtektsmenn og drapsmenn» før han skulle sone.

- Jeg trodde jeg skulle miste livet i Wandsworth. Det som jeg seinere fant ut at var en drapsmann ønsket penger og frakken min. Han truet med å drepe meg hvis han ikke fikk den, forklarer Becker i intervjuet.

UTVEKST: Tennisikonet Boris Beckers albuer vekker oppsikt. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

I Huntercombe opplevde han en liknende episode. Ifølge Becker ble han også da truet på livet av en som var dømt for drap.

55-åringen påpeker at fengselsledelsen gjorde det de kunne for å holde ham trygg bak murene.

- Den innsatte undervurderte at de andre innsatte ville hjelpe meg. De truet ham. De reddet livet mitt, forteller en tydelig rørt Becker.

Tennisstjerna tror likevel soningen i Wandsworth og Huntercombe har gjort ham godt.

- Jeg tror jeg gjenoppdaget den personen jeg pleide å være. Jeg har lært en vanskelig lekse. En veldig dyr lekse. En veldig smertefull en. Men det hele lærte meg noe viktig og bra. Og noen ting skjer av en god grunn, sier han.

SJOKKERTE: Tennislegenden Boris Becker sjokkerte da han kommenterte dommerens utseende på direkte-TV. Video: Rødt Kort. Vis mer

Nektet Klopp-besøk

Becker underviste blant annet 30 innsatte i engelsk og matematikk, og han ble deretter overflyttet til Huntercombe-fengselet nær Oxford. Der er sikkerhetstiltakene langt fra like massive.

Han skal samtidig ha blitt nektet et besøk av vennen og landsmannen Jürgen Klopp. Liverpool-sjefen ønsket å komme.

- Jürgen Klopp og Johannes B. Kerner (tysk TV-programleder) ønsket å besøke meg i Huntercombe-fengselet. Så jeg oppga navnene, men ledelsen sa «Jürgen får ikke lov til å besøke deg, han er for godt kjent. Vi er bekymret for hans sikkerhet. Så det må vi avvise», hevder Becker.

Stor utbetaling

Den tyske TV-giganten skal ha betalt nesten fem millioner norske kroner for intervjuet med Becker. Avtalen har skapt reaksjoner på sosiale medier. Flere mener at TV-selskapet «kaster penger etter en kriminell.»

Tyske Becker var en av verdens beste tennisspillere på 1980- og 90-tallet. Han er tidligere dømt for skattesvindel i Tyskland. I 2017 erklærte han seg konkurs i Storbritannia.

Etter løslatelsen for den nylige fengselsstraffen ble han deportert til Tyskland av britiske myndigheter. 55-åringen får heller ikke besøke landet det neste tiåret.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer