Fenomenet bryter alle rekorder: - Det er unikt

Denne trioen er ustoppelig.

FORTSETTER Å HERJE: Luis Suárez, Lionel Messi og Neymar Junior leverte igjen for Barcelona i kampen mot Las Palmas. Foto: Scanpix
FORTSETTER Å HERJE: Luis Suárez, Lionel Messi og Neymar Junior leverte igjen for Barcelona i kampen mot Las Palmas. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Las Palmas - Barcelona (1-2) 1-2

(Dagbladet): Mennene bak Barcelonas endeløse suksess heter Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar - også kjent som fenomenet «MSN». I dagens bortekamp mot Las Palmas gikk det bare i underkant av seks minutter før trioen presenterte seg på ny.

Etter et nydelig forarbeid av Andres Iniesta og Jordi Alba, styrte Suárez inn sesongens 41. scoring på nådeløst vis.

- Det er ganske unikt, det de driver med, kommenterte Viasats Arnstein Friling, noe det er vanskelig å være uenig i.

Nye rekorder hver uke Barcelona har ikke tapt siden 3. oktober. Det er 32 kamper på rad, og er ny klubbrekord. Luis Enriques mannskap står samtidig med åtte strake seirer i ligaen, noe som trolig gir Madrid-lagene Atlético og Real konstant hodeverk på plassene bak serielederen fra Catalonia.

Forrige sesong vant Barcelona både serien, den spanske cupen og Champions League. I høst sikret de seg i tillegg troféene til den europeiske supercupen og klubb-VM.

I år virker de likevel om mulig enda sultnere, og har alle muligheter til å gjenta bragden.

Kunstscoring fra hjemmelaget I oppgjøret mot Las Palmas var det imidlertid ikke bare Barcelona-spillerne som viste frem kvalitet av merket ypperste verdensklasse. 10 minutter ut i kampen utlignet hjemmelaget, og det på utsøkt vis.

Jonathan Viera måtte tenke raskt da ballen kom fort mot ham utenfor 16-meteren, noe han også gjorde da han flikket gjennom lagkamerat José Willian med et genialt hælspark.

MSNs scoringer i La Liga

1. Luis Suárez - 25 (toppscorer i serien, fire foran Cristiano Ronaldo)
2. Neymar - 18
3. Lionel Messi - 15

I sekvensen som fulgte var Willian like kald, og med det sto det 1-1. Uten at Barcelona fikk panikk av den grunn.

Neymar-mål Allerede før pause måtte gultrøyene kapitulere for andre gang mot nevnte «MSN». Etter et nydelig forarbeid av Suárez, skjøt Messi fra kort hold. Keeper Javi Varas reddet argentinerens skudd, men det hjalp lite for på returen var Neymar først.

Målet gjør at «MSN» nå står bokført med vanvittige 58 scoringer av Barcelonas totalt 67 nettkjenninger i serien denne sesongen. I 2015 sto Messi, Neymar og Suárez for øvrig for hele 138 av lagets 180 mål i alle turneringer.

Dagens seier betyr også at avstanden til Atlético og Real nå er på heholdsvis ni og ti poeng, med en kamp mer spilt. Tirsdag skal Barcelona i aksjon igjen. Da er det Arsenal som får testet seg når spanjolene kommer til London for å spille 8-delsfinale i Champions League.

NESTEN USTOPPELIG: Neymar briljerer for Barcelona i kamp etter kamp. Foto: Scanpix
NESTEN USTOPPELIG: Neymar briljerer for Barcelona i kamp etter kamp. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer