<strong>FERDIG:</strong> Etterforskningen av Petter Northug er nå ferdig, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FERDIG: Etterforskningen av Petter Northug er nå ferdig, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Ferdig etterforsket

Saken mot Petter Northug er nå ferdig etterforsket, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

Publisert
Sist oppdatert

- Saken er nå ferdig etterforsket og sendt til påtaleavgjørelse. Vi antar påtaleavgjørelse vil foreligge før jul, sier politiadvokat Karoline Ekeberg i Øst politidistrikt.

Politiet har ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

Northugs advokat har så langt ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Petter Northug ble i august målt til 168 kilometer i timen på E6, og innrømmet seinere at det ble funnet kokain hjemme hos ham. Han innrømmet også at han hadde kjørt i over 200 km/t 80-sonen og filmet det.

FORM: Petter Northug har loggført flere treninger de siste ukene som får langrennsløperne til å heve øyenbrynene. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Ingen rusmidler i blodet

Øst politidistrikt bekreftet i begynnelsen av september at Northug ikke hadde alkohol eller andre rusmidler i blodet da han ble tatt for råkjøring i august.

Politiet frafalte derfor siktelsen som gjaldt kjøring i ruspåvirket tilstand. Den foreløpige siktelsen for oppbevaring av narkotika og fartsovertredelse, ble opprettholdt.

Northug ble stoppet av politiet i 168 kilometer i timen i 110-sonen. Han innrømmet også på en pressekonferanse i ettertid at politiet fant rundt ti gram kokain i hjemmet hans etter en ransakelse. Han innrømte samtidig at han hadde et rusproblem.

- Jeg har et alvorlig rusproblem som inneholder alkohol, narkotika og piller. Jeg har ikke tatt det på alvor, og skjult det for de rundt meg, sa en preget Northug.

Mulig straff

Christian Flemmen Johansen i Advokatfirmaet Elden uttalte for en måneds tid siden at Northug i utgangspunktet skal få en ubetinget fengselsstraff dersom han blir dømt.

- Jeg mener at farten isolert sett skal gi 30 timers samfunnsstraff. De ti grammene er 30–45 dager ubetinget fengsel. Så er spørsmålet hvilken grad han kan komme seg på et rusprogram. Han skal i utgangspunktet ha en ubetinget fengselsstraff, rundt 40 til 60 dager, anslagsvis. Hvis han får på plass et rusbehandlingsprogram på fornuftig vis, så er det mulig det blir samfunnsstraff, sa Flemmen Johansen til Dagbladet.

Det kommer ikke frem i fredagens pressemelding fra Øst politidistikt hva påtaleavgjørelsen vil inneholde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer