Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferdig for i år

Bruddet i Vebjørn Rodals venstre stortå gjør så vondt at han ikke kan løpe i EM. - Jeg tviler på at det blir flere stevner i høst, sier han. Samtidig åpner Kjell Arve Husby for å forlenge Vebjørns karriere til etter Sydney- OL, slik at han når målet om å løpe 800 meter på under 100 sekunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Egentlig er det en lettelse at det er så vondt at jeg ikke har noe valg. Det hadde vært verre å reise til Budapest, løpt ett løp og vært nødt til å gi seg med det, synes Vebjørn. Han tror ikke EM-fadesen har så mye å si for målet om å løpe 800 meter på under 1.40. Kjell Arve Husby har en litt annen oppfatning.

Vil se 1.39-tallet

- For å nå dette målet trengs det mange kvalitetskonkurranser og kontinuitet i treningsarbeidet. Det har vi ikke fått nå, sier Husby.

- Er ønsket om å se 1.39-tallet så sterkt at det er aktuelt å fortsette også etter Sydney-OL, siden denne sesongen ikke gir kvalitet og kontinuitet nok?

- Du skal i hvert fall ikke se bort fra det, så lenge motivasjonen er der, sier Husby.

Det betyr at Vebjørn Rodal er den første av friidrettsforbundets ess som holder døra på gløtt for fortsatt satsing etter Sydney. Tidligere har både Geir Moen, Trine Hattestad, Hanne Haugland og Steinar Hoen sagt at de vil avslutte karrieren sin i Australia.

Vil ha VM-gull

Vebjørn selv er ikke så opptatt av 1.40-målet. Han er mest opptatt av å komme tilbake og vise at den regjerende olympiamesteren fortsatt duger.

- Da sikter jeg mot innendørs-VM i Japan i vinter og utendørs VM i spanske Sevilla om ett år. Jeg er jo ikke verdensmester ennå, og det har jeg lyst til å bli, sier Vebjørn innbitt.

Skuffet

Han legger likevel ikke skjul på skuffelsen over ikke å kunne bli europamester for første gang. I Helsinki-EM for fire år siden ble det «bare» sølv.

- Det er klart det er surt. Jeg har definitivt sluttet å tro på Gud. Jeg sprang bra i Byrkjelo og på Bislett, og har hele tida hatt et håp om at dette kunne gå. Men da jeg testet meg på banen i går, skjønte jeg at tida ble for kort, sier Rodal.

- Vebjørns kropp trenger like lang tid på å lege seg som alle andres. Vi har prøvd alt mulig for å få ham frisk, men det har ikke nyttet, skyter trener Kjell Arve Husby inn. De siste ukene har han latt Vebjørn drive alternativ trening der sykling, svømming og løpeturer i vann med flytevest har stått sentralt.

- Du blir jo ikke akkurat baneløper av å plaske i et basseng. Derfor hadde jeg ikke noe annet valg enn å droppe EM, sier Rodal.

DEPPA:</B> EM ryker for Vebjørn Rodal. Men målet om å løpe 800 meter på under 100 sekunder lever videre

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!