Ferdig i Austria

Austria Wien kommer ikke til å benytte seg av klausulen som gir klubben rett til å forlenge kontrakten med Sigurd Rushfeldt (33).

Sigurd Rushfeldt bekreftet dette overfor Dagbladet i går.


Han utelukker at det blir overgang til norsk fotball allerede nå. Fristen går ut ved midnatt, men Rushfeldt har avskrevet muligheten forlengst.

-  110 prosent uaktuelt, sier han.

Det er seks uker igjen av sesongen i Østerrike og Austria kjemper om seriegullet. Derfor er målfarlige Rushfeldt god å ha - om ikke annet i reserve.

-  Det er aldri perfekt å gå på oppsigelse på denne måten. Men det er ikke så lenge igjen av sesongen, sier han.

-  Ja, jeg regner med at de ikke benytter seg av opsjonen. Økonomien i klubben er ikke helt god og eieren er på vei ut. Alle ryktene sier det samme, sier Rushfeldt.

Han spiller dessuten ikke like mye som før. I den siste kampen kom han inn etter 78 minutter og sikret ett poeng og 2-2 med sin første scoring siden nyttår.

Et signal

Ferdig i Austria

-  Jeg spiller ikke lenger alle kampene. Det tar jeg også som et signal, sier Rushfeldt.

Det har lenge vært klart at Tromsø ønsker seg Sigurd tilbake til klubben. Rosenborg har også vært på banen. Og ytterligere to klubber.

-  Fire norske klubber har ringt nå i det siste, men de har først og fremst vært ute etter å forsterke laget til seriestart, sier Rushfeldt.

Vurderer alt

-  Er det bare norske klubber som er aktuelle nå?

-  Nei, skulle det dukke opp et veldig bra alternativ ute, er det også aktuelt.

-  Ligger Tromsø best an i Norge?-  Det er høyaktuelt, men ikke sikkert. Så snart det blir formelt mulig, skal jeg begynne å snakke med klubber for å få en avklaring.

Kan ikke si noe

Det er agent Rune Hauge som tar seg av forhandlingene for Rushfeldt.

-  Jeg forholder meg til realiteter og kan ikke si noe i øyeblikket.

-  Heller ikke om han er aktuell for overgang før vinduet stenger?-  I øyeblikket kan jeg ikke si noe.

HJEMTUR? Sigurd Rushfeldt har scoret ni mål på 26 kamper i den østerrikske ligaen i år. Finnmarkingen har spilt i Austria Wien siden høsten 2001. Til sommeren er det slutt.