Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferdig i FCK

Danske Nicklas Bendtner får ikke forlenget avtalen med F.C. København. Det skriver Ekstra Bladet.

FERDIG: Nicklas Bendtner kontrakt i FC Købehavn forlenges ikke. Det blir spennende å se hva som blir danskens neste stoppested. Foto: Niels Christian Vilmann
FERDIG: Nicklas Bendtner kontrakt i FC Købehavn forlenges ikke. Det blir spennende å se hva som blir danskens neste stoppested. Foto: Niels Christian Vilmann Vis mer

Danske Nicklas Bendtner (31) får ikke forlenget kontrakten med F.C. København hvor norske Ståle Solbakken har hovedansvaret som trener.

Selve beskjeden skal ikke i utgangspunktet bli publisert av klubben før førstkommende tirsdag. Det skriver den danske avisa Ekstra Bladet.

- Alt det der kommer i morgen, sier Ståle Solbakken til avisa etter seieren mot Odense i Parken mandag kveld.

Lite spilletid

Bendtner skrev i september under på en halvårskontrakt med hovedstadsklubben etter at Rosenborg sleit lenge med å få solgt ham.

Der tilbrakte dansken to og en halv sesong. I hans første år i Eliteserien ble han toppscorer med 19 mål.

- Jeg skal gjøre alt i min makt for å gripe sjansen de neste månedene. Jeg er overhodet ikke lei av fotball. Jeg er mer sulten og motivert enn noen gang før, sa Bendtner etter klubbyttet.

Derimot har det blitt lite spilletid på spissen. Totalt ni kamper, 406 minutter, har det blitt for Ståle Solbakken og hans menn.

Scoringen mot FC Nordsjælland i slutten av oktober var også hans eneste mål for F.C. København.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

BENDTNER: Nicklas Bendtner er klar for FC København etter å ha vært ute i kulden i Rosenborg. Video: FC København og NTB Scapix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Skadet

Ståle Solbakken og F.C. København vant 2-1 mot Odense etter to mål på to minutter.

Bendtner var derimot ikke i troppen, og har ikke vært det i løpet av den siste tidas kamper. Det skal skyldes en skade som oppsto i slutten av november.

Innhoppet mot FC Midtjylland 10. november ble dermed hans siste kamp for klubben.

Sten Grytebust som også spiller i F.C. København var ubenyttet reserve. Det samme var Sander Svendsen for Odense.

Dermed tar nordmannens lag vinterpause fire poeng bak serieleder Midtjylland, som gikk på en overraskende smell hjemme mot AGF søndag.