Åge Skinstad

Ferdig i FIS

Åge Skinstad gir seg som Norges representant i verdenscupkomiteen.

GIR SEG: Åge Skinstad slutter som Norges representant i verdenscupkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Foto: Bjørn Langsem
GIR SEG: Åge Skinstad slutter som Norges representant i verdenscupkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått sju år siden Åge Skinstad, som da var sportssjef i Norges Skiforbund, ble valgt inn som Norges representant i verdenscupkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Han tok over stillingen etter Torbjørn Skogstad.

Nå forteller Skinstad at han kommer til å trekke seg fra stillingen når komiteen møtes 30.mai.

- Jeg går ut av vervet mitt nå på kongressen, sier Skinstad til Dagbladet.

- Hvorfor det?

- Jeg syns dette er meget naturlig. Jeg syntes det var interessant å fortsette litt etter at jeg sluttet som langrennssjef. Nå er det så lenge siden jeg sluttet og Espen (Bjervig, langrennssjef journ.anm.) og jeg har jobbet tett med dette den siste perioden, sier Skinstad.

TAR OVER: Espen Bjervig. Foto: Bjørn Langsem
TAR OVER: Espen Bjervig. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Skinstad forteller at Bjervig, som er er mye nærmere treneren og andre interessenter, er den naturlige arvtakeren, og det bekrefter Bjervig selv overfor Dagbladet:

- De fleste som sitter i den komiteen har mer eller mindre samme type rolle som jeg har. Men det er langrennskomiteen og skistyret som innstiller hvem som skal sitte i den komiteen. Jeg synes det hadde vært interessant å være med der. Jeg har vært mye med Åge mens han har vært i komiteen, så jeg er ikke helt ny der heller, sier Bjervig til Dagbladet og legger til:

- Som langrennssjef er det naturlig å være med i i verdenscupkomiteen.

Komiteen er en er en underkomité til langrennskomiteen i FIS. De har ansvaret for å stake ut kursen for internasjonal langrenn, og setter blant annet opp terminlisten for verdenscupen.

SAMMENSTØT: Fridtjof Sæther Tischendorf fikk seg et ubehagelig møte med et tre. VIDEO: Bendik Gjerdalen / Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Ny jobb

Skinstad ble nylig klar som kommentator for NENT – som har tatt over rettighetene til verdenscupen i langrenn til vinteren.

Skinstad har tidligere vært sportssjef for det norske landslaget, i tillegg til å ha vært ekspert for både NRK og TV 2 på langrennssendinger. Med seg får han Jan Christian Bjørn:

- Det er store sko som skal fylles, men du verden som jeg gleder meg. Åge og jeg har en veldig god tone, jeg er glad han ble med. Han har en enorm kunnskap gjennom mange år, smilte Bjørn på TV 3.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer