Andrea Pirlo

Ferdig i Juventus

Den italienske storklubben bekrefter at Andrea Pirlo (42) ikke lenger er deres hovedtrener.

ÉN SESONG: Andrea Pirlo skuffet stort som Juventus-trener. Nå er han ferdig. Foto: Alberto Lingri/LaPresse via AP.
ÉN SESONG: Andrea Pirlo skuffet stort som Juventus-trener. Nå er han ferdig. Foto: Alberto Lingri/LaPresse via AP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juventus bekrefter på sine sider at Andrea Pirlo ikke fortsetter som hovedtrener for klubben.

Dermed ble det kun med én sesong for den tidligere midtbaneeleganten i sjefsstolen på Allianz Stadium.

I uttalelsen har Juventus valgt å takke av legenden, som også spilte for klubben mellom 2011 og 2015.

- Pirlo har akkurat tatt sine første steg inn i det som uten tvil vil bli en fantastisk trenerkarriere. Et eventyr som handler om endring, i å søke, ofte å lede, hente sine egne ideer og hans erfaringer som en mester på «den andre siden» av gjerdet, skriver klubben.

- For alt dette, for motet, for dedikasjonen, for lidenskapen han har vist hver dag så vil vi takke «maestroen», treneren og personben Andrea, dette kommer fra hjertet. Samtidig, lykke til i en fremtid vi vet kommer til å bli stor.

Cupgull til tross, sesongen har vært en eneste stor skuffelse for seiersvante Juventus. For første gang på ti år maktet ikke Juventus å vinne Serie A, og måtte se trofeet gå til rivalen Inter.

Ikke nok med det, Juventus måtte ha hjelp i siste serierunde for å i det hele tatt sikre seg plass i Champions League kommende sesong. Det har ført til at Juventus nå tar affære.

Massimiliano Allegri tar over treneransvaret.

Han trente Juventus mellom 2014 og 2019, og ledet klubben til seriegull i alle sine sesonger. Han tok også klubben til Champions League-finale i 2015 der Barcelona ble nummeret for store.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer