Christian Gauseth:

Ferdig i Mjøndalen: - En vond dag

Christian Gauseth (36) og Mjøndalen ble ikke enige om ny kontrakt. Mjøndalens trener kaller det en rar og vond dag.

VETERAN: Chrisian Gauseth. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
VETERAN: Chrisian Gauseth. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Veteranens kontrakt gikk ut ved nyttår. Etter åtte år på Nedre Eiker er det nå slutt for moldenseren som også har profilert seg som ekspert på TV de siste årene.

- Noen valg i livet er tøffere enn andre. Enkelte fordi de er vanskelige, andre fordi de er store. Jeg har nå tatt et valg som er begge deler. Likevel er det riktig for meg. Jeg har avsluttet forhandlingene med Mjøndalen, skriver han selv i et Instagram-innlegg.

RASENDE: Christian Gauseth forteller om de verste dommeravgjørelsene han opplevde i 2019. Video: Andreas E. Særsland / Reporter: Henrik Ljosland. Vis mer

Usikker framtid

Han skriver videre at han ikke vet hva framtiden nå bringer.

- Kroppen er bedre enn på noen år. Hodet er skarpt, ansiktet pent. Likevel velger jeg usikkerheten nå, forklarer han i innlegget.

Han har de siste åra vært i kaptein i Mjøndalen, og var sentral i at laget holdt plassen etter en dramatisk kvalifiseringsfinale mot Sogndal i romjula.

- Åra i Mjøndalen har vært de beste i mitt liv. Jeg kommer til å savne alt ved dem, skriver han.

Var ønsket

Dagbladet har vært i kontakt med Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

- Vi ønsket å ha med han videre som spiller og i andre roller etterhvert. Han har vært en sterk profil og kulturbærer i mange år. Det er trist for meg personlig og for klubben, sier Hansen.

Han hadde akkurat snakket med Gauseth på telefonen.

- Det var en vemodig samtale.

- Hva snakket dere om?

- Det vil jeg ikke gå spesielt inn på. Men vi snakket om den spesielle relasjonen vi har hatt sammen. Vi har hatt et veldig nært og godt forhold. Jeg har nok aldri hatt en avskjed med en spiller som har vært så vanskelig som dette. Det er nok ingen andre på toppnivå som har hatt et slikt forhold mellom spiller og trener.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer