Amahl Pellegrino

Ferdig i Saudi-Arabia

I januar ble det klart at Amahl Pellegrino (31) skulle spille for Damac i Saudi-Arabia. Nå bekrefter han at han er ferdig i klubben.

FERDIG I MIDTØSTEN: Amahl Pellegrino er ferdig i Saudi Arabia. Nå er han åpen for en retur til Norge. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
FERDIG I MIDTØSTEN: Amahl Pellegrino er ferdig i Saudi Arabia. Nå er han åpen for en retur til Norge. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter litt over seks måneder i saudiarabiske Damac, så er Amahl Pellegrino ferdig i Saudi-Arabia.

Det får Dagbladet opplyst fra hovedpersonen selv, som i disse dager er tilbake igjen i Norge.

- Jeg kan bekrefte at jeg er ferdig i Saudi-Arabia. Vi ble enige om å avslutte samarbeidet, så avtalen er terminert, sier Pellegrino på telefon.

Redda fra nedrykk

Pellegrino endte på to scoringer på 12 kamper for Damac, og var dermed med på å redde klubben fra nedrykk i den saudiarabiske toppdivisjonen. Begge Pellegrinos scoringer kom mot topplaget Al-Nassr.

Likevel var det ikke alt som stemte for den karismatiske 31-åringen i Midtøsten.

AUTOPILOT - Serieleder Bodø/Glimt kan virkelig sette på autopiloten etter 3-2 borte mot Kristiansund i Eliteserien. Kasper Junker ble matchvinner ett minutter før slutt. Amal Pellegrino prikket inn sitt 20 mål for sesongen. Video: Fotballmedia. Vis mer

- Det er sportslige grunner som gjør at jeg har valgt å terminere avtalen. Jeg orker egentlig ikke å gå noe mer inn på det. Dette er ting jeg har snakket om før, sier Pellegrino.

Tidligere i år fortalte Pellegrino til Dagbladet at ting endret seg at treneren som hentet ham til Saudi-Arabia ble byttet ut. Siden ble det lite spilletid for Damac.

Åpner for Strømsgodset

Nå er han på plass i Drammen, og har trent med klubben som spiller sine hjemmekamper på «Gamle Gress».

- Jeg har vært i Drammen siden juni, og har trent med Strømsgodset. Det har vært moro, det skjer jo ting på Marienlyst for tiden. Man har fått et nytt, fantastisk trenerteam, og folk er lykkelige i gangene, sier angriperen, som på ingen måte utelukker en retur til Marienlyst.

- Jeg holder alle dører åpne. Det er et stort bilde her, det skal jo klaffe både for meg og familien. Alle vet at jeg har min tilhørighet til området, og til byen Drammen. Så, en dag er det kanskje verdt å snakke om en retur til Strømsgodset. Men vi får se om det blir nå eller senere.

Han forteller også at drammenserne ikke er de eneste som har vist sin interesse, men at det ikke er blitt tatt noe valg rundt fremtiden.

- Det har vært mye interesse, men jeg har valgt å ta det litt rolig nå. Jeg vil finne noe som er det riktige for meg og at det må klaffe for familien, sier Pellegrino.

- Stemmer det at i tillegg til Strømsgodset, så har Bodø/Glimt og Kristiansund forhørt seg om deg?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg har ikke hastverk med neste steg, sier Pellegrino, som ikke er fremmed for tanken på å returnere til Eliterserien.

- Det hadde vært fint med en retur til norsk fotball, dersom det blir konklusjonen, men det gjenstår å se. Jeg holder alle dører åpne.

Sist gang Pellegrino spilte i norsk fotball endte han på 25 scoringer på 29 kamper for Kristiansund i Eliteserien. Kun Kasper Junker for de suverene seriemesterne Bodø/Glimt scora flere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer