Jostein Flo:

Ferdig i Strømsgodset

Det opplyser klubben i en pressemelding.

GIR SEG: Jostein Flo slutter i Strømsgodset Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
GIR SEG: Jostein Flo slutter i Strømsgodset Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jostein Flo slutter som sportssjef i Strømsgodset. Det skriver klubben i en pressemelding.

Flo, som også hadde en lang fartstid i klubben som spiller, har skrevet et langt og åpent brev til supporterne der han takker av i klubben.

- Det er ene og alene mitt ønske og mitt standpunkt at jeg nå slutter i jobben som sportssjef i Strømsgodset. Det kan være bra for klubben å få inn nye krefter og ny energi når spillere og støtteapparat fortsetter oppkjøringen mot en ny og spennende sesong, skriver Flo.

- 25 altoppslukende år

- Min beslutning er ikke tatt i løpet av noen hektiske dager i forbindelse med det siste trenerskiftet i Strømsgodset, skriver Flo i det åpne brevet som er blitt publisert på Godsets flater.

Han har også valgt å oppsummere sine nesten tre tiår som sportssjef i den tradisjonsrike klubben.

- 25 altoppslukende år som sportssjef i Stømsgodset er over. 25 år med stort ansvar, søkelys, minimalt med ferie og fritid, men først og fremst en enorm glede og takknemlighet for å ha fått muligheten til å være med på denne reisen i og med Strømsgodset, skriver Flo videre.

MISFORNØYDE: Spillergruppa i Strømsgodset skal ikke være fornøyde med svarene de har fått. Video: Hans Arne Vedlog. Vis mer

- Jeg har elsket dette livet, og jeg vet ikke om noe annet enn å stå i front for mitt kjære Strømsgodset. Jeg ville ha gjort det samme om igjen.

Under Flos tid i klubben sikret Strømsgodset seg sitt første seriegull siden 1970, da de gikk til toppen av norsk fotball sesongen 2013.

Klubben sikret seg også cupmesterskapet i 2010 da Follo ble slått på den norske nasjonalarenaen.

I Flos avskjed beklager daglig leder Dag Lindseth Andersen at Flo nå velger å trekke seg tilbake.

- Jeg vet ikke om noen annen person som har hatt en så langt karrierer på det aller høyeste nivået i norsk toppfotball, sier Lindseth Andersen i pressemeldingen.

Verken Jostein Flo, daglig leder Dag Lindseth Andersen eller styreleder Ivar Strømsjordet har besvart Dagbladets henvendelser lørdag kveld.
Heller ikke talsmann for spillergruppen, Jonathan Parr, eller kaptein Mikkel Maigaard har besvart Dagbladets henvendelser.

Sparkingen av Pedersen

Strømsgodset avsluttet fredag samarbeidet med den rasismeanklagede treneren Henrik Pedersen.

Dansken uttalte den gang det ble umulig å forsvare seg mot anklagene.

- Jeg er sterkt uenig og kritisk til både anklagene som er framført, og til selve prosessen som er gjennomført. Det føles trist og meningsløst å forlate Strømsgodset og «drengene» på denne måten, sa Pedersen.

BEGGE FERDIGE: Jostein Flo og Henrik Pedersen er ferdig i Strømsgodset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BEGGE FERDIGE: Jostein Flo og Henrik Pedersen er ferdig i Strømsgodset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Men slik denne saken nå har kommet ut av kontroll, og spesielt av hensyn til alle som elsker Strømsgodset, hadde jeg ikke noe annet valg enn å bidra til enighet om denne løsningen som nå ligger på bordet, sier 43-åringen.

Flos valg om å trekke seg fra sin stilling kommer dagen etter at det er blitt klart at Pedersen ikke lenger fortsetter som Strømsgodset hovedtrener.

Med under en måned igjen til sesongåpningen, som etter planen er 8. mai, må dermed Strømsgodset finne både hovedtrener og sportssjef.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer