Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Ferdig med Norge

Til landslagssjefens store overraskelse har Ronny Johnsen (35) spilt sin siste kamp for Norge.

-  Jeg er ferdig med landslaget. Jeg ga beskjed til Stig Inge Bjørnebye om at de må gi plassen min til yngre spillere, sier Ronny Johnsen til Dagbladet.

Det var nytt for Åge Hareide, som ble svært overrasket da Dagbladet ringte han i går ettermiddag.

-  Dette har jeg ikke hørt noe om, men hvis han sier det til deg så stemmer det sikkert, sier Hareide.

-  Det er synd, fordi en Ronny i full trim er en god mann å ha.

Ingen avskjed

Hareide påpeker likevel at landslaget ikke er avhengige av Johnsen.

-  Han har ikke spilt så mye den siste tida, og er ingen mann jeg har regnet med til de kommende kampene. Men jeg håpet selvfølgelig han skulle være klar og i form.

Ronny Johnsen har vært utenlandsproff siden 1995, og den tidligere Manchester United-spilleren var i en periode regnet som en midtstopper av høy europeisk klasse. Stokke-gutten har vunnet både Champions League og Premier League. Nå er han inne i sin siste sesong som fotballspiller. Da vil han konsentrere seg om klubbkarrieren.

-  Jeg har vært med på landslaget siden 1991, og det har vært en veldig fin periode. Nå er det imidlertid slutt. At jeg ikke får tatt noen skikkelig avskjed på banen, får så være, sier Johnsen som har spilt 61 landskamper (tre mål).

-  Nye står fram

Hans gamle landslagskollega Henning Berg, ga seg med fotballen i vår. Johnsen tror Åge Hareide vil klare å fylle tomrommet etter de to uten store problemer.

-  Den siste tida har jeg bodd på hotell i Newcastle, uten tilgang til Internett eller norsk TV. Jeg har derfor ikke fått sett de siste landskampene, men det jeg hører er at det har gått bra. Det er positivt for Norge at nye forsvarsspillere står fram, og jeg tror at de bare vil bli bedre med mer erfaring fra spill på høyt nivå.

Johnsen har tidligere sagt at han håpet å kunne hjelpe Norge til Tyskland i 2006, og få med seg et siste verdensmesterskap.

Ikke signert

-  Men dette blir min siste sesong, det har jeg lovet kona. Og på landslaget har jeg allerede gitt meg. Det eneste som kunne fått meg tilbake der, er en eventuell skadekrise. Men det er lite sannsynlig.

Johnsens kontrakt med Aston Villa gikk ut etter forrige sesong. I høst fikk han tilbud om å spille for Newcastle fram til jul. Johnsen håper han kan forlenge kontrakten fram til sommeren.

-  Men det er ikke sant det som noen skriver, at jeg allerede har signert. Vi har ennå ikke satt oss ned for å diskutere det neste halvåret, men det bør vel skje snart.

-  Sjøl synes jeg det er moro å kunne avslutte karrieren i en så stor klubb som Newcastle, sier Ronny Johnsen.

AVSKJEDSKAMPEN: Ronny Johnsen spilte sin siste landskamp mot Wales og James Collins (t.v.) i mai i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media