Ferdig med «såpeoperaen»

Nå vil Eirik Bakke ta Villa til Europa.

(Dagbladet.no:) Eirik Bakke (27) er svært glad over å være tilbake i Premier League, etter at det tidligere denne uka ble klart at han skal lånes ut til Aston Villa.

I Leeds har han det siste halvannet året slitt med skader, men nå håper han å hjelpe Villa fram til en plass i neste års UEFA-cup.

På klubbens hjemmeside kalles han bare for Eirik The Viking.

- Villa var den eneste klubben jeg hadde forlatt Leeds for, sier han, selv om lokalavisa Birmingham Post også tror Bakke hadde skrevet under for Chelsea, Manchester United og Liverpool.

- Trenger kamptrening

Bakke var i svært godt humør da han møtte pressen på treningsfeltet Bodymoor Heath. Et nytt lag, nye omgivelser og forhåpentligvis en ny start for den tidligere Sogndal-spilleren.

- Dette har vært den første skikkelige sesongoppladningen min på tre år, og jeg er optimistisk. Nå trenger jeg bare kamptrening, og selv om dette bare er en utlånsavtale har jeg lyst til å hjelpe Villa til Europa, sier Bakke.

Avtalen varer til 31. januar, men den kan fort bli forlenget dersom nordmannen blir en hit på Villa Park.

Å PLASS I VILLA: Eirik Bakke skal nå komme seg i kampform med Aston Villa. Her under en tidligere trening med landslaget. Foto: SCANPIX
Å PLASS I VILLA: Eirik Bakke skal nå komme seg i kampform med Aston Villa. Her under en tidligere trening med landslaget. Foto: SCANPIX Vis mer

- Leeds var en såpeopera i et par år. Og det var enda verre for meg, siden jeg var skadet, tjente godt og ikke kunne bidra på banen.

Leeds har de siste åra slitt kraftig økonomisk.