Ferdig med Solér

TRONDHEIM (Trondheim): Christer Basma er så oppgitt over sin agent Erik Solér at han vurderer å bryte samarbeidet med ham.

- Sånne utspill er helt bak mål, sier Basma om Solérs oppfordring om at Nils Arne Eggen måtte trekke seg.

Basma gir full støtte til Nils Arne Eggen, selv om han ikke bruker like krasse uttrykk som treneren.

I gårsdagens aviser karakteriserte Eggen Solér med ord som «svindler» og «økonomisk kjeltring».

Irritert

- Jeg skjønner Nils godt. Erik Solér bør ikke sitte som han har gjort i TV-studioet, men heller stikke fingeren i jorda, sier Christer Basma.

- Jeg har ikke snakket med ham siden jeg skrev ny kontrakt med Rosenborg i fjor. Jeg innrømmer at jeg blir personlig irritert når han driver på sånn.

- Gjør det at du ikke lenger vil bruke ham som agent?

- Ja, det gjør nok det. Og jeg er slett ikke sikker på om jeg kommer til å trenge flere agenter. Jeg stortrives i Rosenborg og har store ambisjoner med klubben, sier Christer Basma.

Han mener Solér spekulerer i å komme med provoserende medieutspill, og misliker sterkt at det rammer en mann som Nils Arne Eggen. Basma fnyser av Solérs argument om at han kommer med fotballfaglig kritikk.

Liten fotballnasjon

- Erik Solér bør finne ut hvilket land han kommer fra. Norge er en liten fotballnasjon. Hvis det er noen som har vært flinke til å ta konsekvensen av dét ved å jobbe med kreative løsninger, så er det Nils Arne Eggen, sier Basma.

Han viser til situasjonen i flere utenlandske ligaer, hvor trenere sparkes langt oftere enn i den norske eliteserien.

- Hva godt kommer ut av en slik situasjon? Nils Arne Eggen har ført Rosenborg til Champions League i sesong etter sesong, og gjort klubben til flaggskipet i norsk fotball. Hvis noen skal tas etter en enkelt kamp som den mot Lyon, så er det spillerne - ikke treneren, sier Christer Basma.

Fortsetter

Basma er en av tre Rosenborg-spillere som i dag er tilknyttet Erik Solér. De andre er keeperne Espen Johnsen og Arni Gautur Arason.

Arason har samarbeidet med Kjetil Osvold, som jobber for Erik Solér. Islendingen sier han har brydd seg lite om krangelen mellom Solér og Nils Arne Eggen.

- Du vet hvordan Nils er. Det han sier for stå for hans egen regning. Jeg har et godt inntrykk av Erik Solér, og har aldri hatt noen problemer med ham, sier Arason.

- Hva tror du er grunnen til at Nils Arne Eggen og Rune Bratseth går så hardt ut mot Solér?

- Det vil jeg ikke uttale meg om, du må nesten spørre dem om grunnen. Men generelt har de jo ikke vært positive til agenter, særlig ikke Erik Solér, konstaterer Arni Arason.

SINT PÅ SOLÉR: Jeg skjønner Nils Arne Eggen godt. Erik Solér bør ikke sitte som han har gjort i TV-studioet, men heller stikke fingeren i jorda, sier Christer Basma om sin egen agent.