Ferdig på dagen

Cristiano Ronaldo er ferdig i Manchester United.

FERDIG: Cristiano Ronaldo står uten klubb. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB
FERDIG: Cristiano Ronaldo står uten klubb. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United bekrefter på sin offisielle hjemmeside at superstjerna Cristiano Ronaldo (37) er ferdig i klubben «med umiddelbar virkning».

Ifølge den engelske storklubben har partene blitt enige om å løse portugiseren fra kontrakten.

Det skjer i kjølvannet av Ronaldos eksplosive intervju med den britiske TV-personligheten Piers Morgan, der 37-åringen fyrte mot «alt og alle».

Manchester United varslet tidlig at de kom til å komme med en uttalelse da alle fakta var på bordet. Engelsk presse skrev etter hvert at klubben sjekket mulighetene for å terminere kontrakten til Ronaldo.

Nå har altså dommen falt.

«Klubben ønsker å takke ham for hans enorme bidrag gjennom to perioder på Old Trafford, hvor han scoret 145 mål på 346 kamper, og ønsker ham og hans familie alt det beste for framtiden», skriver klubben i pressemeldingen.

Ronaldos ord

Ronaldo sier følgende i en uttalelse:

«Etter samtaler med Manchester United har vi blitt enige om å avslutte kontrakten tidlig. Jeg elsker Manchester United og jeg elsker fansen, det vil aldri endre seg. Uansett så føles det som et riktig tidspunkt for meg å søke en ny utfordring. Jeg håper laget oppnår suksess resten av sesongen og i framtiden.»

Manchester United skriver videre at alle i klubben er fokuserte på å fortsette å jobbe sammen, for å oppnå suksess under manager Erik ten Hag.

Ronaldo kritiserte blant annet ten Hag, United eiere og tidligere lagkamerater i det 90 minutter lange intervjuet med Morgan.

- En skam

Samuel Luckhurst, sjefsskribent i Manchester Evening News, melder at respekt-kommentaren om Ten Hag, gjorde at Ronaldo måtte gå.

- Manchester United forrådte ikke Ronaldo, Ronaldo forrådte Manchester United. Det er en skam at det endte som det gjorde, men det må stå for Ronaldos regning, skriver Luckhurst.

BBCs Simon Stone skriver på Twitter at han har fått oppgitt at det ikke er noen restriksjoner for Ronaldo når det gjelder valg av ny klubb. Ifølge flere engelske journalister trenger heller ikke Manchester United å betale ham noe av det han opprinnelig ville tjent.

Ronaldo er i disse dager i Qatar-VM med Portugal. Han snakket på en pressekonferanse seinest tirsdag - hvor han dukket opp uanmeldt.

- Noen ganger skriver dere sannheter, noen ganger skriver dere løgner. Jeg trenger ikke å bekymre meg om hva andre tenker. Jeg snakker når jeg vil. Alle vet hvem jeg er og hva jeg tror på, uttalte Ronaldo blant annet fra podiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer