Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferdig som norsk landslagstrener, men åpen for å trene andre landslag

- Jeg er fortsatt motivert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I går kveld ble det kjent at Egil Kristiansen gir seg som landslagstrener for de norske langrennsjentene før den kommende VM-sesongen. 

Kristiansen tok over som hovedtrener for Norge etter OL i Torino i 2006, og var ønsket videre av landslagssjef Vidar Løfshus helt fram til OL i Pyeongchang i 2018. 

På dagens pressekonferanse, der Kristiansen selv fortalte at det var sammensatte grunner til at han nå valgte å forlate den norske vinnerskuta, var han åpen om at han ikke vet hva det er han skal gjøre når han har gjennomført sesongens første landslagssamlinger for damene i løpet av mai. 

- Det er altfor tidlig å si, jeg har noen muligheter på flere plan, så hva det blir til må jeg bruke litt tid til å finne ut av, sier Kristiansen til Dagbladet etter at tv-seansen er over. 

Forventer tilbud
Én ting er at han driver en bilbutikk på hjemmebane, en helt annen er at han har sanket inn 47 mesterskapsmedaljer som trener de siste ti åra. 

Det er en merittliste ingen andre trenere i langrenn kan vise til. 

- Har du fått noen konkrete tilbud fra andre nasjoner om å trene dem? 

- Nei, det har jeg ikke. Det er jo ingen som har visst at jeg skulle slutte, så... Det kan godt være at det kommer nå, sier Kristiansen. 

- Er det aktuelt å trene andre land neste sesong? 

- Man skal aldri si at det er uaktuelt. Jeg er fortsatt motivert for å drive som trener. Det er jo det jeg kan og det er veldig moro. Samtidig så er det mye av det jeg har lært innafor idretten som jeg kan ta med meg over til næringslivet, så det er altfor tidlig å si. 

- Ikke mer å vinne
Underveis på dagens pressekonferanse hadde Marit Bjørgen valgt å stille for å takke Kristiansen for alt han har gjort for hennes eventyrlige karriere. 

Bjørgen var tydelig på at hun ønsket Kristiansen videre på landslaget, og at hun hadde sett for seg at Kristiansen skulle være treneren hennes fram til hun selv legger opp etter OL i 2018. Da Kristiansen ga henne beskjed om at han gir seg ble Bjørgen lei seg, fortalte hun. 

- Du er motivert, landslagsledelsen ønsker deg videre, Bjørgen ble lei seg da du sluttet. Hvorfor slutter du? 

- Den viktigste faktoren er at du har så fantastisk mange gode resultater, men så skal du hele tida finne de faktorene som gjør at det blir enda bedre. Når du da har gått tom for ideer, så må du være såpass kynisk selv at du tenker at da er det faktisk en annen som kan ta over den tankevirksomheten og kanskje har ideer som kan ta laget videre, sier Kristiansen.

- Du følte at du hadde alt å tape på å fortsette?

- Nei, jeg tenkte ikke akkurat det, det gjorde jeg ikke. Jeg har sagt til utøverne at den avgjørelsen måtte komme en eller annen gang, du kan ikke være dametrener i norsk langrenn hele livet. Avgjørelsen kunne kommet i 2011, i 2013 eller i fjor, eller om ett eller fem år. Den kom nå. 

- Du hadde ikke mer å vinne?

- Jeg har i hvert fall vunnet det meste, sier Kristiansen til Dagbladet.

Hele Norges coronakart