Ole Gunnar Solskjær ferdig i Manchester United

Ferdig

Manchester United bekrefter at de skiller lag med Ole Gunnar Solskjær.

FERDIG: Ole Gunnar Solskjær er ferdig som Manchester United-manager. Foto Rui Vieira/AP Photo
FERDIG: Ole Gunnar Solskjær er ferdig som Manchester United-manager. Foto Rui Vieira/AP Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Det bekrefter Manchester United på sine nettsider søndag.

«Ole vil alltid være en legende i Manchester United og det er beklagelig at vi har kommet til denne vanskelige avgjørelsen», heter det i pressemeldingen.

Klubben oppgir at «nordmannen har gjort en god jobb over tre år, selv om de siste ukene har vært skuffende».

Michael Carrick tar over de røde midlertidig, melder klubben. Det meldes også at klubben er ute etter å signere en midlertidig manager før slutten av sesongen.

Trenerne Mike Phelan og Kieran McKenna blir værende, ifølge engelske medier. Ifølge lokalavisa Manchester Evening News er det kun Solskjær i trenerteamet som må gå.

Det ydmykende 1-4-tapet for nyopprykkede Watford ble nordmannens siste ved roret i Manchester.

Før lørdagens dyst var Solskjær allerede under massivt press, blant annet grunnet nedturene mot Liverpool, Atalanta og byrival Manchester City. Etter Watford-tapet kom det stadig flere meldinger i engelsk presse om at Solskjær trolig var ferdig.

Nordmannen har ledet klubben permanent siden mars 2019, men etter 145 kamper på sidelinja er det over. Han kom inn som midlertidig sjef i 19. desember 2018, etter at Jose Mourinho fikk sparken.

United ligger nå nede på 7. plass i Premier League, og etter ydmykelsen mot Watford står de røde med én seier på de siste sju ligakampene. På 127 kamper i Premier League under Solskjær har det blitt 59 seire, 32 uavgjort og 36 tap.

SJOKKTAP: Hvor går veien videre for Manchester United etter sjokktapet mot Watford? Video: Dgbladet, reporter: Jonas Giæver / Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer

Under stort press

For noen uker siden var Ole Gunnar Solskjær (48) bookmakernes favoritt til å bli den neste Premier League-manageren til å få sparken.

Siden den gang har Nuno Espírito Santo (Tottenham), Daniel Farke (Norwich) og Dean Smith (Aston Villa) i tur og orden mistet jobben i sine respektive klubber.

Etter 0-5 mot Liverpool brant det skikkelig under føttene til Solskjær, som fikk en etterlengtet opptur mot Tottenham i London kampen etter (3-0-seier). Deretter ble det 2-2 mot Atalanta i Champions League og 0-2 mot naborival Manchester City.

Før disse tre kampene var ordlyden i engelsk presse at Solskjær «ikke hadde råd til å tape noen av dem» og at han hadde «tre kamper til å redde jobben» før landslagspausen.

Likevel var det nordmannen som ledet de røde i lørdagens ligakamp mot Watford - til overraskelse for mange. Styreleder Ed Woodward kom onsdag med en ny offentlig støtteerklæring overfor Solskjær.

Forlenget kontrakten

I sommer ble Solskjærs kontrakt forlenget med to år. Han signerte Jadon Sancho og Raphaël Varane for store summer. Mot slutten av overgangsvinduet ble superstjerna Cristiano Ronaldo hentet.

Det er usikkert hvem som tar over som United-manager, men Leicester-manager Brendan Rodgers er blitt linket til klubben. Den tidligere Liverpool-manageren tok over Leicester etter tre år hos Celtic.

Rodgers fikk spørsmål om dette på Leicesters pressekonferanse torsdag. Han mente det var «respektløst» overfor Solskjær å snakke om temaet.

Tidligere Real Madrid-manager Zinedine Zidane har også blitt nevnt som en mulig Solskjær-erstatter. Den franske supertreneren har stått uten jobb etter at han forlot Real Madrid etter 2020/2021-sesongen.

Zidane ledet Real Madrid til tre strake Champions League-titler mellom 2016 og 2018, og vant også den spanske toppdivisjonen i 2017 og 2020.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer