Vegard Hansen

Ferdig

Vegard Hansen (53) er ferdig som hovedtrener i Mjøndalen.

LEGENDE: Vegard Hansens tid i Mjøndalen kan se ut til å være over. Foto: Terje Pedersen / NTB
LEGENDE: Vegard Hansens tid i Mjøndalen kan se ut til å være over. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter klubben på en pressekonferanse torsdag.

- Resultatmessig har vi slitt i motbakke den siste tid. Mindre sportslig utvikling enn vi ønsket. Vi trenger å skape ny giv, et nytt kapittel. Har hatt god dialog. Selv om det ikke er hans ønske, så har vi valgt å avslutte den avtalen vi har i dag, sier styreleder Trond Stabekk foran et pressekorps på Consto Arena.

MIF-spillerne skal ha fått beskjed om avgjørelsen før torsdagens trening, skriver Drammens Tidende. Ifølge DT er det assistent Kevin Nicol som midlertidig overtar ansvaret.

FERDIG: Vegard Hansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FERDIG: Vegard Hansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Veldig lei meg

- Jeg tror det er riktig avgjørelse. Det har vært en slitasje og resultatene har vært dårlige. Noen ganger er fotballen sånn, sier Hansen, som samtidig bekrefter at han ikke vil ta på seg en ny rolle i klubben.

Hansen har ledet Mjøndalen siden 2006, og avgangen går innpå 53-åringen.

- Jeg er veldig lei meg. Jeg synes det er forferdelig trist. Det er vondt på mange måter. Det er vondt at vi ikke klarte å holde oss oppe i fjor og etablere oss. Jeg er lei for at jeg ikke har gjort en god nok jobb med spillerne vi har. Det har vært for dårlig, fortsetter han.

Mjøndalen har levert svært svake resultater den siste tida og helgens tap 4-0-tap hjemme mot Sogndal ser ut til å bli Hansens siste som hovedtrener for klubben.

- Sinna

Etter 17 år blir det dermed en ny skikkelse på trenerbenken til Mjøndalen.

- Det blir rart. Jeg har hatt Vegard som trener siden 2008. Han har liksom ikke bare vært en fotballtrener for meg. Da gjør det jævla vondt. Han har vært utrolig viktig for min fotballkarriere og meg som menneske. Han har utvikla meg til den jeg er i dag, sier en tydelig preget Joachim Olsen Solberg.

Kapteinens ord gikk tydelig innpå Hansen, som måtte ta til tårene.

Martin Rønning Ovenstad forteller at han er sinna over sparkingen, og avslører at store deler av spillergruppa er uenig i avgjørelsen.

- Det er en blanding av tristhet, sjokk og sinne. Jeg tror alle spillerne synes det er trist, og er uenige i avgjørelsen, sier han til Drammens Tidende.

Samtidig er han kritisk til måten beslutningen ble tatt.

- Vi ante fred og ingen fare, og så kommer Vegard og forteller oss på dagens trening. Vi skulle gjerne hatt en dialog med styret gjennom en representant for spillerne. Vi ønsker Vegard som trener.

DEL 1: Vi har fulgt Mjøndalens materialforvalter Håkon Stærkebye en hel arbeidsdag. Dette er den første delen av reportasjen. Se videre etter reklamen for del 2. Video: Rødt Kort, Henrik Ljosland / Andreas Særsland Vis mer

- Ingen overraskelse

- Basert på årets resultater og den manglende utviklingen de har hatt, er dette langt ifra noen stor overraskelse, sier fotballekspert Jesper Mathisen til TV 2.

Hansen ble ansatt i klubben i 2006, og løftet laget fra 3. divisjon til Eliteserien.

Kvalifiseringsseieren mot Brann i 2014, som sikret opprykket, rystet norsk fotball og satte Mjøndalen tilbake på fotballkartet.

Forrige sesong rykket Mjøndalen ned fra Eliteserien. Etter en god start på sesongen har bruntrøyene rast nedover tabellen, og ligger nå på 10. plass i 1. divisjon.

Firemålstapet mot Sogndal søndag blir trolig Hansens foreløpig siste kamp som trener for Mjøndalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer