EM-kvalifisering: Spania-Norge

Ferdighetene til disse gutta er det siste Lagerbäck tenker på

Med Moi Elyounoussi uten relevant spilletid mener mange det er Martin Ødegaards tur til å starte for Norge. Dessverre for 20-åringen er det ikke sånn det virker.

ALLTID LIKE BLIDE: Mats Møller Dæhli (t.v.) og Martin Ødegaard er de to norske landslagsspillerne som har best blikk og ferdigheter med ball. Det har ikke høyest prioritet i Lars Lagerbäcks valg og spillestil. Martin Ødegaard er per dags dato nærmest en startplass, men selv etter en meget god sesong i Nederland vil nok Mohamed Elyounoussi bli foretrukket mot Spania. Han har hatt en fæl sesong med lite spilletid i Southampton, men på landslaget er det andre ting som teller. Deriblant fartstid. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ALLTID LIKE BLIDE: Mats Møller Dæhli (t.v.) og Martin Ødegaard er de to norske landslagsspillerne som har best blikk og ferdigheter med ball. Det har ikke høyest prioritet i Lars Lagerbäcks valg og spillestil. Martin Ødegaard er per dags dato nærmest en startplass, men selv etter en meget god sesong i Nederland vil nok Mohamed Elyounoussi bli foretrukket mot Spania. Han har hatt en fæl sesong med lite spilletid i Southampton, men på landslaget er det andre ting som teller. Deriblant fartstid. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Spania-Norge, EM-kvalifisering, TV 2 lørdag kl. 20.45

OLIVA (Dagbladet): Lars Lagerbäck tror ikke på andre ideer enn Lars Lagerbäcks. På det området er han veldig lik Drillo. Han har funnet sin sluttspillvei med mindre fotballnasjoner.

Det er derfor han er en suksess.

I SVERIGE, NIGERIA og Island gjorde svensken det han ble ansatt for å gjøre. Han tok dem til sluttspill. Sju ganger har Lars Lagerbäck vært i EM og VM. Det forteller alt, både om metoden og virkningen av metoden. Og så langt har den fotballkloke 70-åringen satt Norge i posisjon til vårt første sluttspill siden årtusenskiftet. Det har han gjort gjennom å stramme opp forsvarsspillet og indoktrinere spillerne i en ufravikelig 4-4-2 formasjon, med roller og arbeidsoppgaver uavhengig av hvem som fyller dem.

I hvert fall nesten.

FOR ENKELTE ER det nemlig ikke like lett å nå fram. Det har med spillertyper å gjøre. For ikke å snakke om trenerens preferanser og krav til fordelingen pluss minus ett minutt med ball, og 89 de minuttene du gjerne skulle hatt den.

Ta Martin Ødegaard som et eksempel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer