Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferdinand beklaget homse-kommentar

Radioshow gikk over styr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble litt for livlig i BBC Radio 1-studioet da Rio Ferdinand stilte opp til en radioprat med DJ Chris Moyles i går morges.

Moyles er kjent som en moromann på eteren. Med Ferdinand på lufta lurte Moyles veldig på hvem av United-spillerne landslagsstopperen helst ville gått på stevnemøte med, skriver nyhetsbyrået PA.

- Hvis du måtte, hvem ville du helst gått ut med - Smudger eller Scholesy?

For de uinnvidde, det er snakk om Alan Smith og Paul Scholes.

- Sånn er ikke jeg, det er ikke min stil å snakke om å gå ut med karer, svarte Ferdinand før Moyles avslørte at han selv ville valgt Smith.

- Du er en homse, smalt det fra Ferdinand - som straks forsto at han hadde gått over streken i direktesendingen.

- Jeg sier unnskyld, unnskyld, unnskyld. Jeg er ikke homofob.

Tidligere i intervjuet hadde Ferdinand kanskje lagt opp til utspørringen ved å hevde at England- og Liverpoolspiss Peter Crouch ser ganske bra ut til å være så høy og tynn.

VILLE IKKE SNAKKE OM SCHOLES-DATE: Rio Ferdinand fikk spørsmål han ikke likte på lufta hos Radio 1 i Storbritannia. Foto: Scanpix/Reuters
VILLE IKKE SNAKKE OM SCHOLES-DATE: Rio Ferdinand fikk spørsmål han ikke likte på lufta hos Radio 1 i Storbritannia. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Jeg er ikke feminin eller homo på noen måte, men han er ikke stygg og det finnes jenter som liker ham, sa Ferdinand.

En Radio 1-talskvinne sier til nyhetsbyrået at de bare har fått to klager på språkbruken til Ferdinand.

Ferdinand er ikke den eneste United-spilleren som frykter å bli stemplet som homofob. Forrige onsdag ble Paul Scholes sterkt kritisert for nedsettende kommentarer mot en dommer i Champions League.

FAVORITTEN: Her er Alan Smith, spilleren radioverten ville valgt.