KRITISERES: Rio Ferdinand forsvarer Mike Ashley, men arresteres på de fleste av påstandene. Foto: NTB scanpix
KRITISERES: Rio Ferdinand forsvarer Mike Ashley, men arresteres på de fleste av påstandene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Rio Ferdinand kritiseres

Ferdinand beskyldes for dobbeltrolle: - Fullstendig pinlig

Rio Ferdinand forsvarer den kontroversielle Newcastle-eieren, Mike Ashley, og mener fansen burde takke ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rio Ferdinand er i hardt vær etter at han lørdag forsvarte Newcastles kontroversielle eier, Mike Ashley.

Eieren er langt fra populær hos supporterne, og har lenge blitt beskyldt for å ikke bry seg om klubben og dens framtid i engelsk toppfotball.

Derfor vakte det harme da Ferdinand mente at supporterne burde takke Ashley for måten han har styrt klubben. Den tidligere Manchester United-spilleren blir beskyldt for å beskytte sine egen interesser.

Selger klær hos Ashley

Ferdinand selger nemlig sitt eget klesmerke, «Five», gjennom Newcastle-eierens kjede, Sports Direct.

Ferdinand jobber som ekspert for BT Sports, og ble konfrontert med dette før han kom med sitt forsvar av Ashley.

- Jeg kjenner ikke ham så godt egentlig. Jeg vil bli kjent med ham. Mitt problem har ingenting å gjøre med forretningsavtalene jeg har med hans selskap, sa Ferdinand.

- Da de rykket ned brukte han 50 millioner pund av sine egne penger for å få dem opp igjen, fortsatte den tidligere midtstopperen, men ble raskt arrestert av programleder, Jake Humphrey, som poengterte at det var klubbens egne penger som hadde blitt brukt i den prosessen.

- Burde takke Ashley

I en tid der majoriteten av Premier League-klubbene nærmest kaster penger etter nye spillere ved enhver anledning, har Newcastle bare brukt i overkant av 20 millioner kroner netto siden opprykket i 2017.

Ashley har blitt beskyldt for å bare putte pengene i egne lommer, men Ferdinand mener at fansen burde takknemlig overfor Ashley som nå prøver å selge klubben til Peter Kenyon.

- De burde takke Ashley. Se på Sunderland som bare hadde 1,2 millioner pund å bruke etter at de rykket ned til Championship. Og de skylder også Mike Ashley en stor takk for å ha hentet inn Rafa Benitez, uttalte Ferdinand, som nok en gang ble korrigert av programlederen. Dte var nemlig Benitez som tok kontakt med Newcastle om den ledige managerjobben og ikke vice versa.

- De fikk han uansett. Newcastle har vært en jojo-klubb gjennom åra. Nå vil han ikke investere mer. Han har allerede gjort det, og vil ikke gjøre det lenger. Hvorfor skal han bruke flere millioner pund? Hva om han bruker 30 millioner på en midtbanespiller og 30 millioner på en spiss og de blir skadet? Det er 60 millioner bortkastet.

I etterkant har ikke folk vært nådige i sin dom over Ferdinands meninger.

- Utrolig uvitende

Journalist Daniel Storey kjøper ikke Ferdinands forklaringer rundt Newcastles økonomiske situasjon, og mener Ashley fortjener lite av æren for at klubben rykket opp igjen fra Championship i 2017.

- Ferdinand sier Mike Ashley brukte 50 millioner av sine egen penger for at Newcastle skulle rykke opp. Det er kategorisk ikke sant. De pengene ble tjent av klubben selv. I Championship den sesongen brukte Newcastle 55 millioner på nye spillere. Samtidig solgte de Moussa Sissoko for 30 millioner, Georginio Wijnaldum for 25 millioner og Andros Townsend for 14 millioner, pluss noen til. Beklager, men det Ferdinand sier er en myte, skriver Storey på Twitter.

Han mener også at det blir feil å stemple Newcastle som en jojo-klubb, slik Ferdinand gjorde, og poengterer at de bare har rykket ned to ganger gjennom historien.

- Fullstendig pinlig av Ferdinand. Enten er han utrolig uvitende eller så er han uoppriktig med vilje, skriver journalist Nooruddean Choudry på Twitter. Du kan se videoen hvor Ferdinand og programleder Humphrey diskuterer Newcastle i meldingen under.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer