Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferdinand blir kvalm av å tenke på Roma-finalen

Skuffelsen overskygger alt for United-spillerne.

DEN STORE NEDTUREN: Barcelonas Lionel Messi gjorde 2-0 for Barcelona, og Rio Ferdinand og Edwin van der Sar måtte innse at den gjeveste pokalen glapp. De vonde minnene sitter fortsatt i for Manchester United-spillerne. Foto: SCANPIX/REUTERS/Max Rossi
DEN STORE NEDTUREN: Barcelonas Lionel Messi gjorde 2-0 for Barcelona, og Rio Ferdinand og Edwin van der Sar måtte innse at den gjeveste pokalen glapp. De vonde minnene sitter fortsatt i for Manchester United-spillerne. Foto: SCANPIX/REUTERS/Max Rossi Vis mer

||| • Følg og diskuter Besiktas - Manchester United og resten av CL-kampene i livestudio fra kl. 20.45!

(Dagbladet.no): Manchester United-manager Alex Ferguson var så bekymret over det han så laget sitt prestere mot Barcelona i forrige sesongs Champions League-finale at han tok med seg et opptak av kampen på ferie for å få oversikt.

For den finalen sved. Selv om United allerede hadde forsvart ligamesterskapet og tatt to cuptitler med på kjøpet, var skuffelsen etter Barca-tapet så stor at den kastet skygger over en suksessrik sesong.

HUSKER BARE DET SISTE: Evra og Ferdinand tok tre titler i fjor, men det er finaletapet for Barcelona som sitter igjen. I kveld sparkes neste forsøk i gang borte mot Besiktas.Foto: SCANPIX/AP/Luca Bruno
HUSKER BARE DET SISTE: Evra og Ferdinand tok tre titler i fjor, men det er finaletapet for Barcelona som sitter igjen. I kveld sparkes neste forsøk i gang borte mot Besiktas.Foto: SCANPIX/AP/Luca Bruno Vis mer

Kaptein Rio Ferdinand tok tapet så hardt at han bruker det som hovedmotivasjon foran dette årets jakt på Europas gjeveste trofé.

- Det er ikke lett å snakke om det, sier United-stopperen ifølge The Times.

- Det var kvalmende, for vi følte at vi var på randen av storhet. Så å tape på den måten vi gjorde, det var vanskelig. Det verste var at vi ikke egentlig ga dem kamp, sier Ferdinand.

Husker bare skuffelse
Barcelona fikk en drømmestart i finalen i Roma, og etter scoringen til Samuel Eto'o var ikke Manchester United til å kjenne igjen. United var bedre etter hvilen, men fortsatt et godt stykke unna nivået de ligger på når de er på sitt beste.

Patrice Evras minner er like marerittaktige som Rio Ferdinands. Også franskmannen sitter igjen med følelsen av skuffelse når han tenker tilbake på forrige sesong.

- Jeg er en vinner, jeg liker å vinne, så jeg tenker fortsatt på det som skjedde i Roma. Alle sier vi gjorde det bra i fjor ved å vinne tre titler, men når du taper en finale på den måten vi gjorde det - uten å vise hva vi står for - så er det veldig frustrerende, sier Evra til manutd.com.

- Vi fikk ikke vist folk det virkelige United, og vi var veldig skuffet over oss selv. Vi gikk glipp av en stor mulighet i Roma, og det er utrolig synd. Det tok livet av alle drømmene mine i fjor, sier han.

Men i år skal skuffelsen snus til motivasjon.

- Når jeg tenker på forrige sesong tenker jeg ikke på at vi vant serien, eller at vi vant ligacupen eller klubbverdensmesterskapet. Alt jeg tenker på er at vi tapte i Roma, og det gjør at jeg er helt innstilt på å gjøre opp for det i år, sier Evra.

Sir Alex vil ikke snakke om det
Alex Ferguson mener han har en god idé om hva som skar seg i Roma, men den vil han ikke dele.

- Hvis det er gode grunner som er årsaken, kan du spare på dem og gå videre. Men hvis vi hadde evaluert kampen og opplegget og ikke funnet noe galt, da hadde jeg vært mer bekymret. Jeg føler det er gode grunner for at det gikk slik, men jeg vil ikke gå i detalj. Jeg vil ikke gå inn på det, det er borte nå. Det er ingen grunn til å snakke om det, sier han.

Ordbruken tyder på at tapet åpenbart fortsatt er vondt å svelge.

Da er det trolig godt for Ferguson at han tror laget hans kan ta seg til sin tredje finale på rad.

- Jeg tror vi har det som skal til i denne troppen. Om vi vinner vil det ikke være laget som vinner, det vil være troppen, sier han.

- Men det blir ikke lett. Som vi fant ut i Roma, en stor feil i en kamp som det der, og du blir korsfestet for den, sier Ferguson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media