Ferdinand bøtelagt etter Twitter-hets av Cole

Kalte Chelsea-backen en «choc ice».

BØTELAGT OG ADVART: Rio Ferdinand må ut med over 400 000 kroner i bot etter å ha kalt Ashley Cole en «choc ice» på Twitter.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BØTELAGT OG ADVART: Rio Ferdinand må ut med over 400 000 kroner i bot etter å ha kalt Ashley Cole en «choc ice» på Twitter.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester Uniteds Rio Ferdinand er ilagt en bot på 45 000 pund (cirka 418 000 kroner) og gitt en advarsel om sin framtidige opppførsel av Det engelske fotballforbundet (FA) etter en kommentar på Twitter som betegnet Chelsea-backen Ashley Cole som en «choc ice», et slangutrykk for å si at noen er svart på utsiden og hvit på innsiden.

Ferdinand, som i likhet med Cole er av blandet etnisitet, ble dermed anklaget for å ha ytret seg rasistisk. En annen Twitter-bruker brukte betegnelsen om Cole først, men Ferdinand fulgte opp med å gi sin støtte til kommentaren.

Cole var med på å ta Chelsea-lagkamerat John Terry i forsvar da sistnevnte tidligere i sommer ble tiltalt, og senere frikjent, for angivelige rasistiske bemerkninger mot Rio Ferdinands yngre bror, QPR-spilleren Anton Ferdinand.

- Ser ut til at Ashley Cole kommer til å være deres «choc ice», sto det i en twittermelding som ble sendt til Rio Ferdinand.

Manchester United-spilleren svarte med å bruke samme begrep og gi uttrykk for at han moret seg stort over bemerkningen. Kort tid senere hadde Ferdinand slettet meldingen, men da var skaden allerede skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer