WHAT?! Rio Ferdinand mener England trenger en sjef som snakker språket. Fabio Capello gjorde små språklige framskritt i løpet av fire år som engelsk sjef.  Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
WHAT?! Rio Ferdinand mener England trenger en sjef som snakker språket. Fabio Capello gjorde små språklige framskritt i løpet av fire år som engelsk sjef. Foto: Eddie Keogh, Reuters/ScanpixVis mer

Ferdinand håner Capello for språket

Krever engelsk sjef - helst Harry.


(Dagbladet): Wayne Rooney var kjapt ute og sa at en engelsk manager må etterfølge Fabio Capello som sjef for England.

Nå får han følge av United-kollega Rio Ferdinand. Men der Rooney innledet med å skryte av Capello, går Rio rett i strupen på italieneren som sa opp jobben i går kveld.

Et av ankepunktene mot Capello har vært at han ikke har lært seg engelsk godt nok.

- Jeg mener vi trenger en engelsk manager nå, vi trenger ikke at mer går tapt i oversettelse... Harry Redknapp er mitt førstevalg med god margin, skriver Ferdinand på Twitter.

Han får umiddelbar støtte fra den tidligere tyske tennisstjerna Boris Becker - av alle mennesker. «Enig», skriver Becker kort og godt.

At Ferdinand er krass mot Capello kommer ikke som noen overraskelse. United-stopperen kaptein forrige gang John Terry mistet kapteinsbindet - i februar 2010. Etter et års tid mente Capello at Terry hadde blitt straffet nok for utroskapssaken som involverte kjæresten til Wayne Bridge.

Chelsea-forsvareren fikk tilbake kapteinsbindet, til Rio Ferdinands store irritasjon ifølge kilder rundt ham.

Den irritasjonen satt fortsatt i da Terry ble vraket som kaptein av FA sist uke - avgjørelsen som ble tatt over hodet på Capello.

Da var Rio kjapt ute med å avskrive seg selv som kapteinskandidat.

- Jeg vil ikke være England-kaptein etter den siste episoden, jeg vil bare konsentrere meg om å spille for United. Om jeg kommer med i troppen, vil jeg som alltid være henrykt, skrev Ferdinand på Twitter.

Redknapp som landslagssjef kan godt åpne for en ny kapteinsperiode for Rio Ferdinand.