Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferdinand kritiserer Moyes åpenlyst

Mener manageren gjør spillerne nervøse og gale ved å holde laget hemmelig.

KRITISK TIL SJEFEN: Rio Ferdinand mener at David Moyes venter for lenge med å fortelle spillerne hvem som skal spille kamp. Foto: AFP PHOTO/Paul Ellis/NTB Scanpix
KRITISK TIL SJEFEN: Rio Ferdinand mener at David Moyes venter for lenge med å fortelle spillerne hvem som skal spille kamp. Foto: AFP PHOTO/Paul Ellis/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ting kan tyde på at Manchester United-manager David Moyes virkelig begynner å merke presset det medfører å ta over etter Sir Alex Ferguson. I går kveld måtte blant annet Manchester United rykke ut etter at et bilde og tvitring fra en Everton-fan raskt ble en nyhet i britisk presse.

Nå får skotten også skarp kritikk av en av sine egne spillere. United-stopper Rio Ferdinand har aldri vært redd for å si sine meninger, og nå har han åpenlyst kritisert Moyes for å vente for lenge med å fortelle spillerne hvem som starter kamper.

- David Moyes er annerledes på den måten at han ikke offentliggjør laget på forhånd. Du får ikke muligheten til å bli kjent med hvem som skal spille. Den gamle manageren pleide å gi deg en idé om du ville spille eller ikke, sier Rio Ferdinand til BT Sport, gjengitt av Daily Mail.

Rio Ferdinand har selv blitt utelatt fra førsteelleveren de to siste seriekampene mot Tottenham og Everton, men spilte hele kampen da Manchester United knuste Bayer Leverkusen 5-0 i Champions League.

- Det er hardt. Det er hardt å gjøre det mentalt fordi du bruker mye nervøs energi på å tenke «Skal jeg spille?» eller «Skal jeg ikke spille?». Du går rundt i sirkler i hodet og blir gal, sier Ferdinand.

Manchester United ligger 12 poeng bak serieleder Arsenal på en 9. plass i Premier League. Morgendagens kamp mot Newcastle blir svært viktig for de røde fra Manchester.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media