IKKE GJENFORENT: John Terry og Rio Ferdinand har ikke spilt sammen på landslaget siden før krangelen etter Terrys angivelige rasismeutspill mot Ferdinands bror Anton. Forrige uke ble Ferdinand endelig tatt ut Englands tropp igjen, men nå har han trukket seg. Foto: AP Photo/Alastair Grant
IKKE GJENFORENT: John Terry og Rio Ferdinand har ikke spilt sammen på landslaget siden før krangelen etter Terrys angivelige rasismeutspill mot Ferdinands bror Anton. Forrige uke ble Ferdinand endelig tatt ut Englands tropp igjen, men nå har han trukket seg. Foto: AP Photo/Alastair GrantVis mer

Ferdinand likevel ikke med i England-troppen

Landskampene passet ikke med stopperens «forhåndsplanlagte program»

(Dagbladet): Forrige uke ble Rio Ferdinand tatt ut på det engelske landslaget for første gang etter rasismekrangelen med John Terry.

I dag ble det kjent at Ferdinand trekker seg fra landslagstroppen.

Ikke i form - Det er synd at jeg måtte trekke meg fra England-troppen, men det var den rette avgjørelsen for mitt intrikate, forhåndsplanlagte treningsprogram, skriver United-stopperen på Twitter.

Ferdinand skal ha kommet til enighet med Roy Hogdson, Sir Alex Ferguson og det medisinske støtteapparatet i både Manchester United og England om at han ikke er fysisk klar.

Ifølge The Guardian er landslagssjef Roy Hodgson skuffet over å ikke kunne benytte seg av United-stopperen til  VM-kvalifiseringskampene mot San Marino og Montenegro.

Ikke slutt på landslaget - Det er trist at Rio ikke er tilgjengelig, men på grunn av et detaljert, forhåndsplanlagt treningsprogram han må følge, er det ikke mulig for ham. Jeg er likevel glad for at Rio ringte meg og ville møtes. Det var viktig å høre fra ham personlig, så vi kan finne ut hvordan vi kan ta best mulig vare på kroppen hans, sier Hodgson til den britiske avisen.

Ferdinand selv var klar på at dette ikke er slutten på hans landslagskarriere.

- Jeg gjorde det klart for Roy at min lidenskap for å representere landet mitt er like sterk nå som den alltid har vært. Jeg ser fram til å jobbe med Roy i framtiden, sier Ferdinand ifølge The Guardian.