OPPTØYER: Her brenner en bil i Hackney, øst i London. Manchester United-spillerne Wayne Rooney og Rio Ferdinand mener det er trist det som skjer i hjemlandet. Foto:  REUTERS/Luke MacGregor
OPPTØYER: Her brenner en bil i Hackney, øst i London. Manchester United-spillerne Wayne Rooney og Rio Ferdinand mener det er trist det som skjer i hjemlandet. Foto: REUTERS/Luke MacGregorVis mer

Ferdinand og Rooney sjokkert over opptøyene

- Dette er galskap.

(Dagbladet): Opptøyene i England har sørget for at flere fotballkamper er blitt utsatt. Blant annet må John Carew vente på sin debut for West Ham.

Det er tydelig at uroen preger fotballstjernene på balløya. Manchester United-spiller Rio Ferdinand har uttrykt sjokk og skuffelse etter at opptøyene eskalerte.

Ferdinand er selv oppvokst i Peckham, sør i London.

- Scenene fra Sky News er sjokkerende. Hva hjelper dette? Uskyldige folk sine hjem og levebrød er gått opp i røyk. Hvorfor? skriver Ferdinand på mikrobloggtjenesten Twitter.

- Disse ungdommene har ingen frykt eller respekt for politiet. Kanskje hæren vil sette seg i respekt? skriver han videre.

- Galskap
Rett etterpå fortsetter han med:

- Og jeg mener ikke å bringe vold, men at tilstedeværelsen av hæren kan få disse folka til å tenke to ganger om å fortsette.

- Dette er en galskap, skriver Ferdinand.

Rooney mener det er pinlig
I morgen skal England i utgangspunktet spille privatlandskamp mot Nederland på Wembley. Det er usikkert om denne kampen blir spilt.

Wayne Rooney er i likhet med lagkameraten kritisk til opptøyene. Han ber folk om å stoppe uroen.

- Disse opptøyene er idiotiske. Hvorfor gjør folk dette i sitt eget land, i egen by. Dette er pinlig for landet vårt. Stopp, vær så snill, skriver Rooney på Twitter.

SJOKKERT: Wayne Rooney og Rio Ferdinand håper opptøyene i England snart er over. - Scenene er sjokkerende, skriver Ferdinand på Twitter. Foto  AFP PHOTO / ANDREW YATES
SJOKKERT: Wayne Rooney og Rio Ferdinand håper opptøyene i England snart er over. - Scenene er sjokkerende, skriver Ferdinand på Twitter. Foto AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer