<strong>HAR HATT SUKSESS:</strong> Ole Gunnar Solskjær har fått en drømmestart som manager i Manchester United. Foto: Darren Staples/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
HAR HATT SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær har fått en drømmestart som manager i Manchester United. Foto: Darren Staples/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

Ferdinand om tida før Solskjær: - Det var deprimerende her

Rio Ferdinand forteller at stemningen på Old Trafford er helt annerledes etter at Ole Gunnar Solskjær tok over som Manchester United-manager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere Manchester United-stopper Rio Ferdinand har merket seg flere endringer i gamleklubben den siste tiden, blant annet stemningen rundt klubben.

Ikke overraskende føyer han seg inn i rekka med eksperter som mener Solskjær bør få jobben fast, og peker på en ting alene som gjør at nordmannen må være en seriøs kandidat til jobben.

MANCHESTER: Ole Gunnar Solskjær møtte norsk presse etter at det ble klart at Manchester United møter Barcelona FC i Champions League-kvartfinalen. Managerens reaksjon får salen til å bryte ut i latter. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Dette er andre gangen jeg har vært her (på Old Trafford) i løpet av de siste to ukene, og stemningen er helt annerledes, sier Ferdinand til The Telegraph og fortsetter:

- Før, da jeg kom hit, følte jeg meg ikke like velkommen. Det var deprimerende her. Men det har endret seg, og bare av den grunn burde Solskjær være en seriøs kandidat til jobben.

Fått klubben tilbake

Og Ferdinand er ikke den eneste som føler det slik. Tidligere United-spiller Paul Scholes har tidligere uttalt at han tidlig følte seg velkommen på Old Trafford igjen.

- Det gir deg den følelsen. Siden Ole kom tilbake, føler du at du har fått klubben tilbake. Du føler ikke at du har mistet den, tenker jeg, men det føles som du har noen der som forstår Manchester United - han har vært en spiller der, du ser på Ole og han er en United-mann. Jeg vet at han har hatt jobber i andre klubber, men han er en United-person. Du føler deg nesten velkommen der igjen, sa Scholes til Manchester Evening News.

Spillerne i klubben skryter også Solskjær opp i skyene, og nylig uttalte Luke Shaw hvordan stemningen er i garderoben om dagen.

- Det er virkelig positivt, stemningen i leiren er så god for øyeblikket, sier Shaw til Premier League Productions.

- Det er virkelig godt å ha det slik, med alt det positive omkring, jeg føler det vises på banen med hver enkelt spiller. Spesielt de som har fått sjansen og har tatt vare på den, sier venstrebacken videre.

Familiefølelse

Tidligere Manchester United-spiller Quentin Fortune fortalte Dagbladet i januar at det var en familiefølelse rundt klubben.

- Jeg var så heldig at jeg fikk treffe dem i formiddag, jeg møtte dem på hotellet og da jeg spaserte inn under lunsjen, minnet det meg om tiden under Sir Alex. Det var en familiefølelse, sa Fortune.

Fortune beskrev et godt miljø under Ferguson, hvor folk visste hva som krevdes av dem og som oftest oppførte seg deretter.

- Det er utrolig. Det er hva vi har savnet. I alle miljøer, hvis det er et positivt miljø, så vil folk trives. Ole har tatt med seg den følelsen tilbake. Han var vant til det miljøet da han spilte, på daglig basis under trening, med spillere som hadde fantastisk forhold til hverandre. Dette er det spillerne var vant til under Sir Alex (Ferguson), og han har hentet det tilbake, sa Fortune om Solskjærs påvirkning.

Den gode stemningen i spillertroppen gir også resultater på banen, hvor Manchester United kun har tapt én ligakamp siden desember under Solskjærs ledelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer