Ferdinand orker ikke se sjefens onde flir

Derfor må England til EM.

(Dagbladet.no): Englands stolthet, landslaget i fotball, er bare på en stakkarslig fjerdeplass i gruppe E i EM-kvaliken.

Lørdagens kvalifiseringskamp mot Israel lørdag er av typen som må vinnes. For det er ikke bare sportslig fiasko og EM-fri som skremmer spillerne.

Rio Ferdinand (28) frykter for hverdagen i Manchester United dersom England ikke klarer å kvalifisere seg.

Skotsk trener

For United styres av en skotsk sjef som aller helst vil ha spillerne på eget treningsfelt.

- Det vil ta livet av meg å spasere inn på Uniteds treningsbane og se det onde fliret til manageren (Ferguson). Og jeg måtte se alle de andre som skal til EM. Det ville ikke være et godt sted å være, jeg ville blitt knust. Jeg måtte gått i dekning, sier Ferdinand og legger til EM-exit også er «katastrofal og utenkelig».

- Bare å tenke på at vi ikke skal kvalifisere oss er drepende, sier Ferdinand til The Times.

Ærlige spillere

UNNER IKKE ENGLAND NOE? Rio Ferdinand mener United-manager Alex Ferguson ville kost seg dersom England ikke kom seg til EM. Foto: Scanpix/Afp
UNNER IKKE ENGLAND NOE? Rio Ferdinand mener United-manager Alex Ferguson ville kost seg dersom England ikke kom seg til EM. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Ferdinand sier han neppe orker å se et sluttspill på TV, det første i så fall går glipp av siden debuten for England i 1997. Landslaget har aldri lyktes skikkelig i EM eller VM og Ferdinand vet ikke hvorfor stjernene sjelden er like gode på landslag som klubblag.

- Alle vil gjøre det bra for sitt land, og denne gruppa har veldig ærlige spillere. Da bli ble slått ut av Portugal i VM satt vi oss ned. Vi spurte oss selv «hvem sin feil er det, er det min feil, og hva kan vi gjøre bedre?»

England har tapt i Kroatia, og avgitt poeng borte mot Israel og hjemme mot Makedonia i EM-kvaliken så langt. Ferdinand tror laget er på rett vei, men et tap mot Israel vil ødelegge alt.

- Jeg tror de fleste spillerne føler det sånn. Men vi kan fortsatt avgjøre dette selv, og kampen er en stor mulighet for oss, sier Ferdinand til avisa.

England har fått en ekstra bonus før avspark, Steven Gerrard trente for fullt fredag. Bare Owen Hargreaves er usikker til kampen.

Ferdinand orker ikke se sjefens onde flir
TAPTE FOR TYSKLAND: England-spillerne er nervøse for at EM skal ryke. Her fortviler Ferdinand over et tysk mål for to uker siden.