Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferdinand slakter Moyes i ny bok

- Opptrådte som en amatør.

KRITISK:  Rio Ferdinand har ikke mye positivt å si om David Moyes, som fikk sparken i Manchester United. FOTO: NTB SCANPIX
KRITISK: Rio Ferdinand har ikke mye positivt å si om David Moyes, som fikk sparken i Manchester United. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rio Ferdinand sparer ikke på kruttet når han skildrer David Moyes' managerfiasko i Manchester United.

- Han opptrådte som en amatør, skriver midtstopperen i sin nye bok.

Ferdinand er nådeløs i sin vurdering av Moyes og hans ti måneder lange periode på Old Trafford. Skotten ble før forrige sesong håndplukket av selveste Alex Ferguson, men United-karrieren endte i fadese.

- Ideene til Moyes skapte negativitet og forvirring. Spesielt var det vanskelig å forstå hvordan han ønsket at vi skulle angripe med ball. Ofte ba han oss om å spille langt. Enkelte spillere følte de slo flere langballer enn noen gang tidligere i karrieren.

- Noen ganger var hovedtaktikken å slå lange, høye innlegg. Det var pinlig. Hjemme mot Fulham hadde vi 81 crossere! Jeg tenkte: «Hvorfor gjør vi dette? Andy Carroll spiller ikke for oss!», skriver Ferdinand ifølge Daily Telegraph.

Svak mentalitet 35-åringen mener taktikken var «fremmed» for United. Han følte Moyes tok med seg en «liten-klubb-mentalitet» til Old Trafford. I boken legger Ferdinand til at den tidligere Everton-manageren i andre tilfeller ønsket mange pasninger.

- Han kunne si: «I dag vil jeg at vi har 600 pasninger. Forrige uke hadde vi bare 400».

Den tidligere England-kapteinen trekker også fram en episode i oppladningen til kvartfinalemøtet med Bayern München i mesterligaen. Ifølge Ferdinand valgte Moyes å la laget trene på dødballer i en park.

- Det var bisart og amatørmessig. Hvorfor ikke bare sende Bayern en epost eller DVD av forberedelsene våre?

Mange skuffelser Som regjerende seriemester falt Manchester United helt ned til en 7.-plass i Premier League forrige sesong. Laget røk også tidlig ut av alle hjemlige cuper, og en kvartfinale i mesterligaen ble bare en mager trøst.

Ferdinand forlot i sommer United etter 11 år i klubben. Søndag var han tilbake på Old Trafford som Queens Park Rangers-spiller. Han fikk det hett rundt ørene i 0-4-tapet mot sine gamle lagkamerater. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!