Ferdinand stakk fra dopingtest

For to uker siden ble Manchester Uniteds Rio Ferdinand uforklarlig borte fra en dopingstest. I dag vrakes han sannsynligvis fra Englands landslagstropp mot Tyrkia.

LONDON (Dagbladet): Da Englands landslagstrener Sven-Göran Eriksson i går ettermiddag utsatte uttaket av den engelske landslagtroppen for andre gang, begynte spekulasjonene å gå om den andre utsettelsen på 24 timer hadde noe med den påståtte voldtektssaken på Grosvenor House å gjøre.

Etter mye fram og tilbake viste det seg at alt handlet om Rio Ferdinand og urinprøven han nektet å avlegge etter kampen mot Arsenal på Old Trafford for to uker siden.

Uniteds advokater

Det engelske fotballforbundet har vært klar over problemet siden dopingtesten. Men på grunn av tøffe diskusjoner med Manchester Uniteds advokater har de holdt saken innenfor husets fire vegger. Sven-Göran Eriksson ønsker selvfølgelig å få med seg Ferdinand til Istanbul når England reiser torsdag.

Slik saken står nå, er sannsynligheten for det svært liten.

Det er ennå ikke klart hvorfor Rio Ferdinand ikke avla prøven. En kilde i Manchester United sier:

- Ferdinands sak er at det hele handler om en misforståelse. Det er også der hele saken ligger.

Rapportert

Saken ble imidlertid umiddelbart etter testen rapportert til det engelske fotballforbundet, som siden har prøvd å få klarhet i hvorfor Ferdinand ikke avga prøven. Det har de ikke klart.

Eriksson skal holde en pressekonferanse i dag for å snakke om landslagstroppen og Englands planer foran den avgjørende EM-kampen mot Tyrkia.

Nå må han også snakke om hvorfor Rio Ferdinand ble borte fra en dopingstest.

<B>IKKE BARE JUBEL: </B> Rio Ferdinand er vant til å juble med Manchester United. I dag blir han trolig straffet av engelske FA etter å ha stukket av fra dopingtest etter kampen mot Arsenal for to uker siden.