STRAFFES IKKE: Rio Ferdinand blir ikke straffet for episoden der han så ut til å dytte Fernando Torres i bakken under søndagens FA-cupkamp. Dette bildet er fra ligamøtet i slutten av oktober. Foto: SANG TAN, AP / NTB SCANPIX
STRAFFES IKKE: Rio Ferdinand blir ikke straffet for episoden der han så ut til å dytte Fernando Torres i bakken under søndagens FA-cupkamp. Dette bildet er fra ligamøtet i slutten av oktober. Foto: SANG TAN, AP / NTB SCANPIXVis mer

Ferdinand straffes ikke for Torres-dytting

Slipper billig unna for andre gang på en uke.


(Dagbladet): Manchester United-stopper Rio Ferdinand blir ikke straffet av Det engelske fotballforbundet (FA) for det som så ut til å være både en dytt og et spark mot Chelsea-spiss Fernando Torres.

Episoden mot slutten av FA-cupkampen ble fanget opp av tv-kameraene, og kan ses hos TV 2. Bildene viser også at dommer Howard Webb ikke fikk med seg episoden.

Dermed kunne FA gått inn og straffet Ferdinand på bakgrunn av tv-bildene, men det skjer ikke, skriver Manchester Evening News og en rekke andre engelske aviser i ettermiddag.

The Guardian mener det kan skyldes at videobevisene ikke er klare nok. Det er vanskelig å se hva som skjer nede ved gresset - om Ferdinand sparker til Torres eller om det i det hele tatt er kontakt.

Spanjolen gikk rett i bakken, mens Ferdinands umiddelbare reaksjon var å hale ham på beina etter en arm mens han kjeftet på ham.

Dermed slipper 34-åringen billig unna for andre gang på en uke. Etter Champions League-nederlaget mot Real Madrid sist uke klappet han ironisk foran ansiktet til den tyrkiske dommeren Cüneyt Çak?r.

Ferdinand var som resten av United-leiren opprørt over utvisningen av Nani.

Den tidligere toppdommeren Pierluigi Collina var blant de som mente Ferdinand burde bli straffet for klappingen, men Uefa valgte å la saken ligge.