OVERGANGSJOKER: Rio Ferdinand mener Ole Gunnar Solskjær gjør Manchester United attraktive for morgendagens helter igjen. Foto: Shutterstock.
OVERGANGSJOKER: Rio Ferdinand mener Ole Gunnar Solskjær gjør Manchester United attraktive for morgendagens helter igjen. Foto: Shutterstock.Vis mer

Ferdinand tror Solskjær blir overgangsjoker

Manchester United har utvilsomt blitt mer attraktive å se på på banen. Nå spår klubblegenden Rio Ferdinand at Ole Gunnar Solskjær gjør dem enda mer attraktive for verdens største talenter.

- Han fullførte PSG-kampen med tre tenåringer på banen, innleder Rio Ferdinand overfor The Telegraph.

For Ole Gunnar Solskjær hadde nesten ikke noe valg da PSG - med et godt utgangspunkt - ble slått 3-1 i Paris. Manchester United tok seg mot alle odds videre til kvartfinalen i Champions League. Han gjorde det i tillegg med en tropp som hadde en snittalder på 22,5 år.

Det snittet hadde vært betydelig lavere dersom ikke ringrever som Lee Grant (36) og Ashley Young (33) hadde vært med.

EKSPERT: Den gamle stopperkjempen Rio Ferdiand jobber nå som fotballekspert i England. Foto: Shutterstock.
EKSPERT: Den gamle stopperkjempen Rio Ferdiand jobber nå som fotballekspert i England. Foto: Shutterstock. Vis mer

I jakten på den siste, avgjørende scoringen, kastet Solskjær inn Mason Greenwood (17) og Tahith Chong (19). I tillegg var 19 år gamle Diogo Dalot allerede på banen. Hvis vi ser bort fra PSG-kampen, er det en rekke unge spillere som er fast inventar på Solskjærs lag.

Følger klubbens historie

Marcus Rashford, Anthony Martial, Luke Shaw, Victor Lindelöf og Paul Pogba er alle 25 år eller yngre (Pogba fyller 26 den 15. mars). I tillegg er akademiproduktet Jesse Lingard også fast på laget.

Denne trenden mener Ferdinand gjør Manchester United enda mer attraktive enn det som for tiden kanskje er Englands beste lag: byrival og serieleder Manchester City, som tirsdag høvlet over Schalke.

- Man trenger noen som kan se på klubbens historie og si «Jeg skal holde på historien og følge den veien», sier Ferdinand, og mener at United nå er i ferd med å bli mer attraktive enn de regjerende mesterne i lyseblått.

- Folk sier nå: «Herregud, en dag skal jeg signere for Manchester United». De siste seks-sju årene har alle de beste ungguttene gått til Manchester City. Men hvis jeg er en forelder og har et barn som skal velge klubb, skal han ingen andre steder enn til Manchester United. Der er det en vei å følge (til førstelaget).

Ferdinand sier også at stemningen i klubben som følge av oppsvingen siden Solskjær overtok for avskjedigede José Mourinho i desember atter en gang har gjort klubben en yndet destinasjon for unggutta. Ferdinand sier at det er glede og positivitet tilbake i klubben, i stor kontrast til hvor deprimerende det var der før. Han understreker at han igjen føler seg velkommen rundt klubben.

- Dette er andre gangen jeg har vært her (på Old Trafford) i løpet av de siste to ukene, og stemningen er helt annerledes. Før, da jeg kom hit, følte jeg meg ikke like velkommen. Det var deprimerende her. Men det har endret seg, og bare av den grunn burde Solskjær være en seriøs kandidat til jobben, sier Ferdinand.

Kan bli kjøpefest

Etter 18 kamper som har endt i 14 seiere, to uavgjort og to tap, mener flere at Solskjær er den eneste kandidaten til jobben. Flere spekulerer også i at han allerede har fått den, men at klubben venter med å annonsere det.

Solskjær signerte ingen spillere i januar-vinduet, men dersom han får jobben vil han etter alt å dømme forsterke laget i løpet av sommeren. Ferdinand ser for seg at flere unggutter hentes inn til laget.

- Han kjenner klubbens historie og ønsker å benytte seg av unge spillere. Og du vet bare om de er gode nok om du gir dem sjansen. Og med ham er det ikke en høflighetsgreie, slår han fast.

Én ting er i hvert fall sikkert. For å ta opp kampen med Liverpool og Manchester City må Solskjær forsterke laget, men dersom Ferdinand har rett, kan det bli en hyggelig sommer på overgangsmarkedet for de røde djevlene.