Ferdinand vil ha sportsdirektør-jobben i Manchester United

Han tilbrakte 12 år på Old Trafford, og nå ønsker han seg tilbake. Rio Ferdinand sier tanken på å gjenreise Manchester United, interesserer ham.

UNITED-RETUR? Rio Ferdinand sier han vil tilbake til sin gamle arbeidsgiver, Manchester United. Foto: PA Photos.
UNITED-RETUR? Rio Ferdinand sier han vil tilbake til sin gamle arbeidsgiver, Manchester United. Foto: PA Photos.Vis mer

Det har lenge blitt omtalt at Manchester United burde skaffe seg en sportsdirektør. En person som har ansvaret for overgangsaktivitet, akademi og som fungerer som et mellomledd mellom manager og direktør i klubben.

At Manchester United trenger det, er det liten tvil om. Ole Gunnar Solskjær har som manager et enormt ansvarsområde, og Ed Woodward, som i stor grad har vært involvert i klubbens overgangsaktivitet de siste årene, har - med noen få unntak - stort sett bommet.

Solskjær skal selv være åpen for å jobbe med en sportsdirektør. Hans forgjenger, José Mourinho, skal ha vært en stor motstander av ordningen.

Og nå som muligheten kanskje er der, melder Rio Ferdinand seg nå til dyst.

Flere kandidater

- En sånn rolle, og med ansvaret som følger i en klubb som Manchester United, det ville vært enn løgn å si noe annet enn at det tenner meg. Å være med på å forme fremtiden til en klubb av den størrelsen, det er en enorm jobb, sier han ifølge Sky Sports, men understreker at han ikke helt vet hva jobben går ut på:

- Jeg tror ikke stillingen har blitt ferdig utformet i klubben. Jeg tror det fremdeles er mye å snakke om.

Ifølge Sky Sports har Ferdinand i lang tid vært på en liste over kandidater til jobben i Manchester United. Klubben skal ønske noen som vet hvordan ting fungerer hos de røde djevlene. Ferdinand spilte 455 kamper for klubben, vant Premier League seks ganger og Champions League én gang.

GAMLE LAGKAMERATER: Her jubler Ole Gunnar Solskjær (til høyre) sammen med Rio Ferdinand og Nemanja Vidic for scoring. Foto: Reuters.
GAMLE LAGKAMERATER: Her jubler Ole Gunnar Solskjær (til høyre) sammen med Rio Ferdinand og Nemanja Vidic for scoring. Foto: Reuters. Vis mer

Han har med andre ord rikelig med erfaring som spiller, og har siden han la opp som profesjonell spiller for fire år siden, fulgt klubben tett som fotballekspert for BT Sports.

Ferdinand skal ha vært på en liste over mulige kandidater til jobben, sammen med blant andre Patrice Evra og Darren Fletcher. Også Solskjærs assistenttrener Mike Phelan har vært nevnt. Det samme har Gary Neville, RB Leipzig-sportsdirektør Paul Mitchell og mannen med samme jobb i nyopprykkede Norwich City, Stuart Webber.

Men de siste rapportene fra England er at ingen av dem får jobben.

Woodward styrer

Daily Mail melder nemlig onsdag at Manchester United etter alt å dømme ikke ansetter en sportsdirektør denne sommeren, og at Ed Woodward - enn så lenge - vil fortsette å styre overgangene i klubben.

Solskjær og Phelan har fremdeles et ord med i laget, og Woodward & co. får god hjelp av sjefsspeiderne Jim Lawlor og Mick Court.

Manchester United kobles til en rekke spillere. Aron Wan-Bissaka, Kalidou Koulibaly, James Maddison, Harry Maguire, Bruno Fernandes og Joao Felix er bare noen av de som koples til de røde djevlene, men enn så lenge er det bare Daniel James som er klar for klubben.